Pierre-Antoine Plaquevent: Soros și societatea deschisă. Metapolitica globalismului (4)

09:25, 23 decembrie 2019 | Actual, Cărți | 1296 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

(fragment din cartea cu același titlu, în curs de apariție la Universitatea Populară)

                   O rețea de rețele întrepătrunse

Așa cum am arătat deja, cea mai mare parte din biografiile oficiale ale lui George Soros ne prezintă averea sa uriașă ca rezultat al unui traiect personal: cel al unui om care s-ar fi construit aproape cu totul singur în faţa adversarilor. Îi place să se prezinte ca un outsider care ar fi reușit doar prin forţa muncii sale și prin inteligenţa sa să atingă vârfurile marilor finanţe internaţionale. Dar averea sa atât de mare ar fi de neconceput fără ca acesta să fi fost implicat și implantat într-un ansamblu întreg de reţele și cluburi din cele mai influente de pe planetă. Precum, de exemplu, celebrul Council on Foreign Relations (CFR) în care este unul din cei mai influenţi membri. CFR este un think tank american care reunește din 1921 persoanele cele mai importante din mediul afacerilor, economiei și politicii americane. Este unul din orga- nele oficioase în care se elaborează politica externă a imperiului american încă din anii 20.

În calitate de membru al CFR, George Soros va fi la originea creării în Europa a European Coucil on Foreign Rela- ti- ons de care vom vorbi mai încolo. George Soros face astfel par- te din International Crisis Group (ICG), creat de un alt membru al Council on Foreign Relations: Morton Abramowitz, fost președinte al Fundaţiei Carnegie. Dar mai ales George So- ros face parte dintre investitorii grupului Carlyle, un grup care valorează de unul singur 188 miliarde de dolari, constituind astfel primul grup de investiţii privat de pe planetă. Școala de Război Economic EGE a publicat în Franţa mai multe studii foarte documentate despre acest grup tentacular:

Grupul Carlyle este un fond de investiții format din capitaluri de la instituții financiare şi din averile private. De la sediul său de la Washington DC, grupul gestionează mai mult de 535 de investi- tori din 55 de țări. Între cei 535 de investitori îi găseam acum puțin timp pe cei din familia Bin Laden (Saoudi Binladen Group). (…) Cu 13 miliarde de dolari în active de gestiune, cu participațiuni în 164 societăți ce angajează mai mult de 70 000 de persoane în întreaga lume, şi cu 16 miliarde venit pe an, Carlyle Group este, după pro- pria sa mărturisire, primul grup de investiții private de pe planetă. De fapt, 450 de instituții au încredere în acest grup, şi nu din cele mai mici: bănci de afaceri internaționale, societăți de asigurare, averi private din emiratele petroliere, fonduri de pensii publice şi private …” Ziarul Le Monde publicase la 30 aprilie 2004 un lung articol des- pre grupul Carlyle:

Colecția de personaje influente care lucrează, au lucrat sau au in- vestit în acest grup ar provoca neîncrederea adepților celor mai convinşi ai teoriei complotului. Regăsim între alții pe: John Ma- jor, fost premier britanic, Fidel Ramos, fost preşedinte filipinez, Park Tae Joon,  fost premier al Coreei de Sud, prințul saudit Al-Walid, Colin Powell, actual secretar de stat, James Baker III, fost secretar de stat, Caspar Weinberger, fost secretar la Apărare, Richard Darman, fost director pentru buget la Casa Albă, miliardarul George Soros şi chiar membri ai familiei Bin Laden. Îi putem adăuga la această listă pe Alice Albright, fiica lui Madeleine Albright, fostă secretar de Stat, Arthur Lewitt, fost preşedinte al SEC (jandarmul de pe Wall Street), William Kennard, ex-şef al autorității telecomunicațiilor (FCC). În fine, trebuie să adăugăm dintre europeni pe Karl Otto Pöhl, fost preşedinte al Bundesbank, Henri Martre, care a fost preşedinte la Aerospatiale, şi Etienne Davignon, fost peşedinte la Générale de Belgique”.

I-am mai putea adăuga printre membri pe: George Bush tătăl și fiul, sau Olivier Sarkozy și David Rubenstein, cofondator al gru- pului Carlyle și copreședinte la Brookings Institution, partici- pant la reuniunea grupului Bilderberg din 2017 și numărul 155e din clasamentul Forbes. Brookings Institution este clasată de in- fluenta revistă Foreign Policy, ca primul think tank american în 2009. Președintele precedent, Strobe Talbott, al fost ministru al Afacerilor Externe al lui William Clinton.

După atentatele din 11 septembrie 2001, grupul Carlyle a fost ară- tat cu degetul pentru legături strânse cu Arabia Saudită și familia Bin Laden. Grupul Carlyle pare să constituie un releu privilegiat în raporturile tulburi pe care le întreţin statul american profund, regimul saudit și terorismul islamic. Nu e de mirare să regăsim aici un om puternic precum George Soros, dar este picant să notăm că George Soros, care s-a prezentat ca adversar virulent al lui George Bush la momentul invadării Irakului în 2003, nu este jenat să investească alături de familiile Bush și Bin Laden. Un ”dublu-standard” care constituie un fir roșu în viaţa și acţiunile lui George Soros.

(va urma)