Ilie Bădescu

Ilie Bădescu: Cum a fost tratat Răsăritul de doctorii occidentali

11:48, 30 ianuarie 2019 | Actual, Cărți | 1553 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ca să incităm interesul viitorilor cititori din Republica Moldova pentru opera, după opinia noastră, a celui mai relevant gânditor român al momentului, Acad. Ilie Bădescu, continuăm să dăm fragmente din cartea în curs de apariție la Chișinău ”Noologia războiului nevăzut”, apărută la editura ”Mica Valahie” de la București în 2017. Cartea va apărea la Universitatea Populară la inițiativa juristului și jurnalistului Ghenadie Vaculovschi din donații benevole. Tirajul urmează să fie de 500 de exemplare. Costurile se ridică la suma de 30 000 lei. Deja s-au colectat 14 mii lei. Doritorii să contribuie la apariția acestei cărți de o valoare cu totul aparte sunt rugați să ne contacteze pe Facebook CARTE BUNĂ CARTE RARĂ. Donatorii vor beneficia de câte un exemplar al acestei cărți. La lansarea acestui volum așteptăm prezența autorului, a editorului, precum și a altor intelectuali de marcă din România. 

Iată, în doar câteva propoziții, cum arată cauzele prăbușirii economice a țărilor ex-comuniste, care au urmat ”indicațiile prețioase” ale celor numiți impropriu ”parteneri de dezvoltare”.

”Războiul împotriva corupției” este o sintagmă prin care arbitrarii ”rețelari” ai ”sistemului” vor să-și camufleze răspunderea pentru falimentele întregului Răsărit, după cei circa 15 ani de ”sfaturi” și de ”rețete”. Cum se întâmplă cu bolnavul pentru care medicul a greșit tratamentul și i-a înrăutățit starea: i se scoate vina că sănătatea lui era prea șubredă ”pentru ca medicul să mai poată face ceva”. În aceste triste comentarii medicul își strânge trusa și își ia tălpășița, ca și cum nici n-ar fi fost pe acolo, iar bolnavul n-ar fi avut la sine până atunci pe nimeni altcineva în afara bolii sale. Or, în jurul lui s-a tot agitat un doctor, care l-a oblojit cu incontinente ”medicații”, care de care mai scumpe, deși la final nu i-a putut oferi decât moartea. Bietul bolnav și-a cumpărat decesul și drumul spre cimitir foarte scump. Urmând ca lista de cheltuieli pentru groapă, pentru sicriu și pentru catafalc să fie preluată de urmași. Cam așa arată medicațiile ”finanțiste”: au lăsat guvernelor lista de cheltuieli și ponoasele; pacientul (adică statul, ba chiar popoarele) a fost, chipurile, prea bolnav (adică ”corupt”) spre a mai fi salvat de la deces”.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,