Xi Jinping decretează COVID „armă biologică” și lansează războiul geostrategic împotriva lui Trump

12:19, 19 martie 2020 | Actual, Externe | 1204 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Printre foarte multele efecte ale pandemiei de coronavirus care produc schimbări dramatice asupra lumii este și repoziționarea geostrategică a Chinei.

Pentru prima dată de la începutul reformelor lui Deng Xiao Ping, în 1978, China privește Statele Unite ca pe o amenințare directă.

Afirmația a fost făcută deschis de către ministrul de Externe Wang Yi, cu o lună în urmă, la Conferința pentru Securitate de la München, când China se afla la apogeul luptei cu coronavirusul.

De la începutul epidemiei, Beijingul își accentuează gradual mesajul că se află sub un atac al unui război de tip hibrid, arată o analiză Asia Times.

Terminologia folosită de Xi este clară: a spus oficial că este vorba de un război. Și că Beijingul trebuie să răspundă la rândul său cu un „război popular”.

Mai mult, liderul chinez a descris virusul ca pe un demon sau diavol. Xi Jinping este confucianist. Spre deosebire de alți gânditori chinezi, Confucius se ferea să vorbească despre forțe supranaturale și judecata de apoi.

Însă, în contextul cultural chinez, termenul „diavol” este folosit care referire la „diavolii albi” sau „diavolii străini”: guailo în mandarină, gweilo în cantoneză.

Astfel, Xi transmite o puternică declarație codată, scrie Asia Times.

Când Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, a enunțat într-un mesaj pe Twitter teoria că „s-ar putea ca armata americană să fi fost cea care a adus epidemia la Wuhan” – prima afirmație de acest fel a unui oficial – Beijingul înălța un balon de încercare, care arăta că a renunțat definitiv la mănuși.

Zhao Lijian a făcut o legătură între Exercițiul militar de la Wuhan din octombrie 2019, la care a participat și o delegație de 300 de militari americani.

Oficialul chinez l-a citat pe directorul american al CDC (Centers for Disease Control and Prevention), Robert Redfield, care, întrebat săptămâna trecută dacă mai multe decese provocate de coronavirus au fost descoperite postum în SUA, a răspuns că „într-adevăr, mai multe cazuri au fost descoperite astfel azi”.

Concluzia explozivă a lui Zhao este că virusul ar fi fost activ în Statele Unite înainte de a apărea la Wuhan. Descoperirea tardivă a sa în SUA este cauzată exclusiv de incapacitatea americanilor de a testa și verifica diferențele dintre coronavirus și virusul gripei sezoniere.

Adăugând la aceasta faptul că variațiile genomului coronavirusului în Iran și în Italia au fost ulterioare și ele nu aparțin varietății care a infectat Wuhan, presa din China a început să arate fără reținere cu degetul către Statele Unite.

Ea face legătura între închiderea, anul trecut în august, a laboratorului de arme biologice de la Fort Detrick, considerat „nesigur”, exercițiul militar și epidemia de la Wuhan.

Alte semne de întrebare au fost ridicate de Event 201, organizat pe 18 octombrie 2019 la New York, o simulare a unei pandemii mondiale provocate de un virus mortal – care se întâmpla să fie de tipul corona. O coincidență extraordinară, comentează Asia Times, dat fiind că epidemia izbucnea la Wuhan exact peste o lună.

Event 201 a fost organizat de Fundația Gates, de World Economic Forum (WEF), CIA, Bloomberg, Johns Hopkins și ONU. Exercițiul militar din China a debutat exact în aceeași zi.

Indiferent care ar fi originea virusului – care nu a fost stabilită încă, Trump îl numește pe Twitter „virusul chinez”, iar în imediata apropiere a Wuhan există un laborator de arme biologice – COVID-19 pune probleme extrem de serioase în planul biopoliticilor și al bioterorismului, arată analiza Asia Times.

Ipoteza de lucru a unui coronavirus ca armă foarte puternică arată că aceasta ar fi vehiculul perfect pentru un control social generalizat la scară mondială.

În același timp în care Xi, cu masca pe figură, făcea o vizită la Wuhan, pentru a demonstrab întregii planete cum China, cu imense sacrificii, câștigă „războiul popular” împotriva virusului, Rusia, cu o manevră „tip Sun Tzu”, a atacat economic Arabia Saudită, fapt care a dus la un preț mult mai mic al barilului de petrol, ceea ce reprezintă un mare ajutor pentru economia chineză de a reporni motoarele.

Așa funcționează parteneriatele strategice, conchide Asia Times.

Tabla de șah mondială se schimbă cu o viteză uluitoare. Odată ce Beijingul a identificat coronavirusul drept o armă biologică, a lansat cu toată forța statului „războiul popular”.

Intrăm într-o nouă etapă care va fi utilizată de Beijing pentru a recalibra relațiile cu Statele Unite și cu UE.

„Soft Power” este primordială. Beijingul a expediat în Italia un transport către Italia cu 2300 de cutii pline cu măști sanitare purtând inscripția: „Suntem valurile aceleiași mări, frunzele aceluiași copac, florile aceleiași grădini”.

China a trimis un mare transport umanitar și în Iran, la bordul a opt zboruri Mahan Air, o companie aeriană supusă sancțiunilor administrației Trump.

Alexander Vucici, președintele Serbiei, țară care se pregătește să intre în NATO, a fost cât se poate de explicit:

„Singura țară care ne poate ajuta este China. Astăzi, ați înțeles cu toții că solidaritatea europeană nu există. A fost un basm cu zâne care a existat doar pe hârtie.”

În ciuda sancțiunilor aspre la care este supusă de Statele Unite, Cuba este capabilă în continuare de realizări importante, inclusiv în domeniul biotehnologiei. Anti-viralul Heberon – sau Interferon Alfa 2b – o terapie, nu un vaccin – a fost utilizat cu mare succes în tratarea coronavirusului. O societate mixtă din China produce o versiune inhalabilă, iar cel puțin 15 țări sunt interesate să importe această terapie.

Între timp, administrația Trump a oferit un miliard de dolari pentru a a racola savanți germani care lucrează la firma de biotehnoogie Curevac, din Turingia, la un vaccin experimental virusulu.

Războiul mondial al COVID abia a început și taberele se redesenează cu o rapiditate uluitoare.

Sursa: https://evz.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,