Vine iarna

Vine iarna: Prognoza meteo pentru săptămâna aceasta

12:13, 18 noiembrie 2019 | Actual, Social | 1146 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Vine iarna: Astăzi, în prima zi a săptămânii, vom avea vreme frumoasă: maximele vor ajunge în timpul zilei la +16.. +17 grade Celsius, iar minimele nu vor coborî noaptea mai jos de +5. Și vom mai avea și cer senin, fără pic de precipitații.

Dar această vreme frumoasă nu se menține pe parcursul întregii săptămâni. Joi va ploua, după care, începând de sâmbătă, noaptea vom avea înghețuri, care vor ajunge la -5 grade Celsius.

Maximele nu vor depăși în timpul zilei +8 grade Celsius.

prognoza meteo 18 noiembrie 2019

Vine iarna: Ce trebuie să știm atunci când se schimbă vremea

În condițiile în care sunt înregistrate schimbări bruște de temperatură, crește riscul acutizării bolilor de inimă, apariției afecțiunilor respiratorii sau depresiei.

„În această perioadă se pot înregistra mai multe cazuri de infarcte miocardice. Totodată, apar şi infecțiile virale acute. Pot apărea dureri de cap, slăbiciuni, senzația de oboseală, starea de somnolență sau depresia”, consideră doctorul în medicină Luminița Suveică.

Un alt medic, Alexandra Popova, cardiolog la Centrul Regional Cardio -Vascular din Spitalul Domodedovo a povestit cum este mai ușor să faci față unei schimbării radicale a vremii și cât este de periculoasă aceasta pentru sănătatea umană, transmite RIA.

„Este o greșeală să crezi că doar persoanele în vârstă sunt sensibile la schimbarea bruscă a vremii. Oamenii care suferă de boli cardiovasculare, boli ale articulațiilor și oaselor reacționează brusc la schimbările meteorologice”, a spus Alexander Popova.

Printre cele mai frecvente simptome de meteosensibilitate, ea a numit durerile de cap, slăbiciunile, greața și hemoragiile. Toate, de regulă, sunt cauzate de diferențele de tensiune arterială.

În perioadele de schimbare a vremii, este necesar să se respecte un regim mai moderat, pentru a evita supraîncărcarea, stresul. De asemenea, pentru a controla strict tensiunea arterială și pulsul, recomandă specialistul. În plus, merită să luați toate medicamentele prescrise de medic și să nu treceți cu vederea simptomele bolilor mai grave.

„Durerile toracice ale unei naturi apăsătoare, arzătoare, cu radiații la brațul stâng, scapula și cursul de criză al hipertensiunii arteriale sunt o ocazie pentru asistența medicală imediată”, a spus Popova.

Specialiștii recomandă

Astfel, pentru a evita efectele negative, specialiștii le recomandă oamenilor să facă mai mult efort fizic. Totodată să consume fructe şi legume proaspete, iar în caz de necesitate să apeleze la consultația medicului.

Amintim că, după valori termice caniculare, de peste 30 de grade Celsius, astăzi temperaturile nu au depășit practic 20-22 de grade Celsius. De joi, temperaturile vor fi iarăși în creștere, iar la sfârșitul săptămânii acestea vor atinge 30 de grade Celsius în sudul țării.
Sursa: sputnik.md
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,