Viktor Orban face istorie, nu politică

09:01, 14 februarie 2019 | Actual, Externe | 1516 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

      (fragment din raportul premierului ungar despre starea națiunii, 10 februarie, 2019)

Am făcut efortul de a traduce acest fragment din discursul lui Viktor Orban, deoarece, așa cum bine se știe, anume el este poate cea mai relevantă voce a noului val suveranist din Europa. Așa cum pe pagina oficială a Guvernului maghiar am găsit doar traducerile în franceză și engleză, am găsit potrivi să aducem în atenția cititorului de limbă română măcar un fragment din acest text, care ține de relația dintre Ungaria și Uniunea Europeană. Liderul maghiar își arată și de această dată patriotismul și clarviziunea în confruntarea cu birocrația coruptă de la Bruxelles, cu rău famatul speculant financiar George Soros, precum și cu întreaga caracatiță planetară, obsedată de lichidarea popoarelor europene și a civilizației creștine. Așa cum remarcă pe bună dreptate premierul maghiar, arma de distrugere în masă, utilizată din plin de către stânga europeană,  manipulată la rândul ei de către plutocrația globală, este colonizarea Europei printr-o invazie masivă a unor populații extra-europene.

Ne simțim și noi parte a aceleiași generații cu Victor Orban, pentru că la fel ca el am luptat acum treizeci de ani contra comunismului sovietic, iar astăzi ne încadrăm în lupta contra fratelui geamă al acestuia, internaționalismul globalist care urmărește aceleași scopuri malefice.

Din păcate, primăvara popoarelor Europei, care își afirmă din plin drepturile în alte țări, încă întârzie să vină și la noi. Iar așa cum pentru viitoarele alegeri parlamentare din 24 februarie suveraniști moldoveni nu sunt de găsit, suntem nevoiți să mai așteptăm vânturi prielnice de prin alte părți. Căci primăvara tot vine ea odată și odată.

Iurie Roșca

Viktor Orban:

(…) Pe parcursul acestei săptămâni, cancelarul german și patru șefi de guverne din Europa Centrală au sărbătorit împreună aniversarea a treizecea de la sfârșitul comunismului și a Uniunii Sovietice  Privind în jurul meu, văd multă lume care nu cunoaște decât numele de Internațională, pe care ne obligau să o cântăm la încheierea oricărei sărbători.  Acum treizeci de ani noi credeam că am aruncat la coșul de gunoi al istoriei delirul comunist, care anunța sfârșitul națiunilor și supranaționalitatea. Dar se pare că am greșit. Pentru că sloganul de azi este același: lumea de mâine va fi una internațională! Ni se anunță din nou o lume fără națiuni, societăți deschise, și se construiește un guvern mondial supranațional. Și iată-i reveniți pe cei care urmăresc să șteargă tradițiile noastre și să inunde țările noastre cu niște culturi străine. După treizeci de ani de tranziție democratică, în preajma alegerilor generale europene, Europa a ajuns pe punctul în care noi trebuie să ne ridicăm în apărarea maghiarității noastre, a rădăcinilor noastre creștine, a familiilor noastre, a comunităților noastre, dar și a libertății noastre. Am fi avut nevoie de un pic de liniște, însă Internaționala ne învață că partizanii ei nu se vor liniști nicicând, deoarece – îi citez – ”acesta va fi lupta finală”.  Astăzi ei de asemenea sunt dirijați din exterior. Fortăreața noului internaționalism se află la Bruxelles, iar instrumentul ei este migrația.

 

*

Sertarele de la Bruxelles sunt pline de proiecte, care vor ieși la lumina zilei imediat ce va apărea ocazia.  Bruxellesul este pregătit, ca și planul lui de activitate format din șapte puncte, în baza cărora acești tehnocrați intenționează ca după alegerile europene să transforme întreaga Europă într-un continent al imigrației. În primul rând, ei nu se lasă și vor din nou să repartizeze migranți în baza unor cote obligatorii. Propunerea cu privire la fondurile europene destinate relocalizării este și ea pregătită.  Ei urmăresc să slăbească dreptul statelor-membre de a-și apăra propriile frontiere. Bruxellesul ne sifonează mereu competențele, dar nu știe ce să facă cu ele. George Soros a anunțat în mod clar: obiectivul său este protecția migranților, iar frontierele reprezintă un obstacol în acest sens. Introducerea vizei pentru migranți este de asemenea pe ordinea de zi, Parlamentul European a votat-o deja. Iar asta reprezintă o invitație adresată milioanelor de migranți. Doar în Turcia peste 4 milioane de migranți așteaptă deschiderea căii spre Europa. Parlamentul European a votat de asemenea sporirea subvențiilor pentru grupurile de activiști politici și organizații care facilitează migrația. Ei oferă în plus carduri bancare alimentate solid cu fonduri. Ei lansează împreună cu țările africane programe experimentale ce țin de migrațiune, așa cum a declarat președintele Comisiei Europene: ”Trebuie creată posibilitatea pentru o migrațiune legală spre Uniune”. Și în sfârșit, pentru a distruge orice opoziție și determina să cedezi țările recalcitrante, ei pregătesc aplicarea de penalități financiare contra celor nesupuși. Așa cum vedeți, doamnelor și domnilor, mizele alegerilor europene sunt mari. Numai în Ungaria cetățenii Europei au putut să-și exprime opiniile cu privire la migrație. Acum, întreaga Europă are posibilitatea să o facă. Am putea dezbate până vom răguși diversele forme posibile ale democrației – liberală, iliberală, creștină – dar ceea ce este sigur, e faptul că nu ne putem bate joc de demos, de popor, doar acoperindu-ne cu democrația.

 

*

Migrația sporește criminalitatea, în primul rând împotriva femeilor, și introduce la noi virusul terorismului. Însă nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de frică. Trebuie să o depășim. Trebuie să înțelegem că popoarele Europei au ajuns la o răscruce istorică. Cei care susțin imigrația, indiferent de motive, creează de fapt o țară pentru o populație amestecată. Tradițiile istorice ale acelei țări vor dispărea,  și o nouă lume va vedea lumina zilei. În țările de imigrație va apărea o lume creștino-musulmană, cu o proporție a creștinilor în continuă descreștere.  Există unii care nu văd nimic rău în asta, iar alții  neglijează fenomenul, deoarece cred că acesta va fi unul lent. Însă ei se înșală, și încă vor fi surprinși. Populația imigranților de 10%  va crește până  la 15-20%. După care totul se accelerează,  astfel încât nu va mai fi nevoie de imaginație, ci doar de matematica elementară. Generația mea încă va reuși să vadă transformarea rapidă a marilor țări creștine de odinioară. Asta ne doare, dar nu putem face nimic. Cei care s-au urcat o dată în acest tren accelerat, își vor continua drumul până la capăt. Și nu există bilet de întoarcere. Noi, cei din Europa Centrală, încă mai avem viitorul nostru. Propriul nostru viitor, care nu e altul decât continuarea vieții  părinților și a bunicilor noștri, păstrarea tradițiilor noastre milenare, apărarea economiei noastre, a familiilor noastre și a culturii noastre creștine. Un astfel de viitor este de asemenea posibil. Mai exact, un astfel de viitor este posibil pentru noi.

*

Am înțeles, din cele văzute la televizor, care e situația Cunoaștem erorile de calcul comise de către țările cu populație amestecată. Trebuie să acționăm chiar acum. Trebuie să le spunem NU acelor finanțiști care se cred semizei, birocraților de la Bruxelles care le servesc interesele, precum și falselor organizații civice care s-au îngrășat din fondurile acestora, aceștia vrând să ne spună cu cine să trăim, cum trebuie să vorbim și cum să ne creștem copiii. Aceștia nu trebuie să  spargă apărarea noastră, ei nu trebuie să facă nici o breșă. O guvernare instabilă în niște vremuri instabile este periculoasă. Tocmai de aceea – orice s-ar întâmpla – politica noastră în chestiunea migrației trebuie să una fermă. Finanțiștii pe care i-am menționat cred că deoarece au succes, au și dreptul de a conduce lumea. Pe de altă parte, este bine să se știe că succesele lor sunt obținute pe spatele oamenilor. Nu cunoaștem nici o țară pe care speculatorii ar fi făcut-o mare și puternică, dar în schimb cunoaștem multe pe care aceștia le-au împins în sărăcie și mizerie. Imediat după cel de-al Doilea Război Mondial stânga europeană a ajuns la concluzia greșită, drept răspuns la devastările comise de Național-Socialism, națiunea trebuie înlăturată, iar socialismul păstrat. Anume astfel stânga europeană a devenit la ora actuală avocatul speculatorilor, a cetățeniei mondiale, a unui guvern mondial, iar de la un timp și al migrației mondiale, asumându-și rolul de gropar al națiunilor, al familiei și al modului de viață creștin. Din momentul în care George Soros a plasat în fruntea armatei pro-imigrație un socialist pe nume Timmermans, lupta a devenit un deschisă. Anume el este cel care conduce lista politicienilor pro-imigrație. Ei bine, doamnelor și domnilor, anume asta este miza alegerilor europene, anume de asta se pregătește Bruxellesul. În același timp, noi ne pregătim să nu admitem o majoritate pro-imigrație. Vrem un Parlament European care să respecte deciziile statelor și popoarelor cu privire la viitorul lor și care acceptă faptul că noi, cei din Europa Centrală,  dorim să ne alegem propria cale.

*

Trăim într-o perioadă în care în Europa se nasc din ce în ce mai puțini copii. Occidentalii au răspuns la asta prin imigrație: dacă numărul în descreștere va fi săltat prin intrarea imigranților, cifrele vor fi în regulă. Însă ungurii văd problema într-o altă lumină. Nu de cifre avem nevoie, ci de copii unguri. Pentru noi imigrația înseamnă capitulare. Dacă ne resemnăm în fața faptului că nu suntem în stare să asigurăm  supraviețuirea noastră, nici măcar pe cea biologică, înseamnă că recunoaștem că nu mai contăm, nici chiar pentru noi înșine. Iar dacă e așa, de ce oare am mai conta pentru restul lumii? Soarta unor popoare care gândesc în acest fel este dispariția, până la a ajunge să nu fii decât un nor de praf în drumul larg al altor popoarelor. În marea carte a umanității nu scrie că ungurii trebuie să existe neapărat în lume. Asta stă scris doar în inimile noastre, dar lasă rece restul lumii. Dumnezeu  îi va ajuta doar pe cei care vor să fie ajutați.  Am putea dezbate la nesfârșit tema că există puțini copii deoarece oamenii s-au schimbat ori întrucât circumstanțele îi constrâng la asta.  Astfel de discuții nu pot tranșa nimic și nu duc nicăieri. Iată de ce guvernul, în loc să filosofeze, trebuie să acționeze (…).

Traducere de Iurie Roșca

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,