[VIDEO] Italia, cuprinsă de proteste violente anti-restricții

09:43, 28 octombrie 2020 | Actual | 125 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente ale mulțimii furioase, care a aruncat cu petarde și alte astfel de obiecte incandescente, a atacat și jefuit magazine, relatează The Guardian.

Sute de oameni au ieşit în stradă la Milano, Trieste, Ferrara, Torino, Napoli şi Palermo pentru a cere guvernului condus de premierul Giuseppe Conte, ridicarea restricţiilor privind activităţile din domeniul HoReCa, tansmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

În cele şase oraşe s-au înregistrat tensiuni între forţele de ordine şi manifestanţi.

Patru persoane au fost reţinute pentru provocare de violenţă după ce au aruncat cu petarde şi sticle molotov în forţele de ordine.

La Torino, manifestanţii au spart vitrinele mai multor magazine de lux pe care le-au jefuit.

Polițiștii au răspuns cu gaz lacrimogen, încercând să disperseze grupurile de protestatari anti-restricții.

Napoli iese în stradă pentru a patra oară, consecutiv. Localnicii se împotrivesc carantinei regionale care îi obligă să stea în casă între 23 şi 5 dimineaţa.

La Palermo, mai mulţi manifestanţi au bruscat o echipă de jurnalişti ai televiziunii naţionale italiene, RAI Sicilia.

Scena unor confruntări similare a fost și orașul Milano, capitala regiunii vecine, Lombardia, una dintre cele mai afectate de pandemie în primul val al acesteia.

Mulțimea furioasă a scandat „Libertate” în timpul confruntărilor cu polițiștii.

Aceste tensiuni și proteste violente vin după un val de alte proteste, pașnice însă, în mai multe orașe mari din țară – în Treviso, Trieste, Roma, Napoli, Salerno și Palermo.

Guvernul italian a impus din nou închiderea barurilor și restaurantelor după ora 18 și închiderea completă a sălilor de sport, cinematografelor și bazinelor de înot pentru a încerca să țină sub control al doilea val care a dus la semnificativ mai multe îmbolnăviri decât primul.

Sursa: https://ortodoxinfo.ro