Venezuela vrea să spargă blocada SUA cu o „armă financiar-petrolieră” de producţie proprie

12:52, 4 decembrie 2017 | Actual, Externe | 1180 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Venezuela recurge la noi metode, încercând să depăşească blocada financiară din partea SUA și să obţină  suveranitate economică reală.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat pe 3 decembrie curent în cadrul unui interviu la postul naţional de televiziune că țara sa va crea propria valută virtuală, ce va fi numită „El Petro”.

Președintele Maduro a declarat că „El Petro” se va baza perezervele de petrol, gaz, aur și diamante ale țării Venezuelei.

Autoritățile de la Caracas speră să reuşească, promovând această inițiativă, să-și resuveranizeze moneda națională, să efectueze mai ușor tranzacții financiare și să depășească blocada financiară.

Potrivit lui Maduro, inițiativa îi aparţine ministrului Educației, Științei și Tehnologiei, Hugbel Roa, care va conduce noua Agenție pentru reglementarea valutei virtuale a Venezuelei.

În cadrul acestei instituții vor activa aproximativ  50 de persoane, care sunt profesioniști în domeniile economie, finanțe, tehnologii, juridic, monetar și media.

„Crearea valutei virtuale „El Petro” este, am putea spune, o decizie istorică, care începe cu 3 decembrie 2017”, a mai spus Maduro.

În acest context amintim că Venezuela este într-o permanentă căutarea de noi soluții pentru a depăși blocada impusă de SUA.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,