Un mare operator de telefonie mobilă, obligat în instanța să demonteze antena de pe un bloc de locuințe. Procesul, inițiat de proprietarul unui apartament

08:46, 6 iulie 2020 | Actual | 553 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Proprietarul unui apartament situat la ultimul etaj al unui bloc din Alba Iulia a obținut, definitiv, în justiție, evacuarea antenei unui operator de telefonie mobila care se afla de 18 ani amplasata pe terasa imobilului.

Tribunalul Alba a respins in 25 iunie apelul societății și a stabilit ca prima decizie pronunțată in acest dosar este legala. „Respinge apelul declarat de parata societatea Vodafone Romania S.A. împotriva Sentinței civile nr. 948/2019 și a Încheierii interlocutorii din 14.11.2018 pronunțate de Judecătoria Alba Iulia in dosar civil nr. 3552/176/2018. Obliga apelanta la plata sumei de 1000 de lei in favoarea intimatului Antone Florin cu titlu de cheltuieli de judecata in apel. Definitiva”, se precizează în minuta publicata pe site-ul instantei.

Contractul de închiriere a suprafeței de 73 de metri pătrați a fost încheiat, în anul 2002, de către Asociația de Proprietari Parc Cetate. Reclamantul este proprietarul apartamentului deasupra căruia sunt amplasate direct echipamentele de telefonie mobila ale companiei de telefonie. Acesta a devenit proprietar la data de 4 septembrie 2006, in baza unui contract de vânzare – cumpărare și a arătat ca nu și-a exprimat acordul in sensul prelungirii contractului de închiriere.

Un proces similar a existat și in perioada 2012 – 2013, când, prin sentința definitiva, s-a dispus obligarea companiei Vodafone sa procedeze la evacuarea echipamentelor de telefonie mobila pe care le-a amplasat pe terasa blocului M7, motivul evacuării fiind acela al folosirii și întreținerii necorespunzătoare a spațiului închiriat care a dus la infiltrații de apa, conducând la degradarea continua a apartamentului aflat in proprietatea sa. Ulterior, compania a obținut un „contract de tranzacție” prin care reclamantul isi exprima acordul cu amplasarea și funcționarea echipamentelor de telefonie mobila pana la 24 octombrie 2017, când antena ar fi trebuit evacuata de pe bloc.

„Potrivit prevederilor aceleiași tranzacții, parata se obliga sa întrețină suprafața închiriată în condiții optime. Dovada faptului ca nu și-a îndeplinit aceasta obligație este și faptul ca in continuare s-au produs infiltrații de apa, consecința acestor infiltrații fiind inclusiv deteriorarea apartamentului. Reclamantul a apreciat ca se impune evacuarea echipamentelor paratei de pe terasa blocului in care se afla apartamentul sau in condițiile in care, începând cu data de 24.10.2017, a expirat atât valabilitatea contractului de închiriere încheiat cu Asociația de Proprietari Parc Cetate cat și acordul sau dat in calitate de coproprietar al parților indivize comune ale imobilului in sensul amplasării echipamentelor de telefonie mobila, acord fără de care asociația de proprietari nu putea încheiat un act adițional la contract”, se susține in motivarea deciziei instantei de fond, care a rămas definitiva.

Instanta a stabilit ca, in cauza, nu s-a făcut dovada de către compania de telefonie ca reclamantul sau persoana de la care acesta a cumpărat imobilul de mai sus și-ar fi dat acordul in sensul încheierii unui contract de închiriere. „(…) Parata s-a obligat sa întrețină suprafața închiriată în condiții optime. Nu și-a îndeplinit aceasta obligație, in imobil s-au produs infiltrații de apa, consecința acestor infiltrații fiind deteriorarea apartamentului reclamantului”, se mai afirma in document. Proprietarul apartamentului a făcut dovada pretențiilor sale cu acordurile de despăgubire încheiate cu reprezentanții companiei.

In aceste condiții, instantele au considerat ca cererea reclamantului este întemeiată, au admis cererea de chemare in judecata și au obligat societatea sa procedeze la evacuarea echipamentelor de telefonie mobila amplasate pe terasa blocului M7, situat in Alba Iulia, Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Sursa: https://ziare.com

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,