Un lot de vaccinuri Pfizer va ajunge azi la Chișinău: Detalii

12:33, 19 martie 2021 | Actual, Social | 603 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Încă un lot de vaccinuri anti-COVID va ajunge astăzi în Republica Moldova. Este vorba despre 24 570 doze de Pfizer, prin platforma Covax.

Președintele țării, Maia Sandu, a anunțat pe pagina sa de Facebook despre cele peste 24 de mii de doze de vaccinuri Pfizer, care urmează să ajungă astăzi în țara noastră.

„Am cerut Ministerului Sănătății să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de oameni vaccinați pe zi. Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni”, a scris șeful statului.În total, până la sfârșitul lunii martie, vor fi livrate 46 de mii de doze de vaccin prin platforma Covax și alte 50 mii – din donația oferită de România. În același timp, Maia Sandu le-a recomandat cetățenilor care încă nu le-a venit rândul să se vaccineze, să respecte măsurile de protecție recomandate de specialiștii în sănătate.

Până în prezent, peste 18 500 de angajați din sistemu medical s-au vaccinat împotriva coronavirusului din lotul de doze donat de România.

Sursa: https://sputnik.md