Un lockdown climatic este iminent?

20:32, 5 iulie 2021 | Actual, Opinii, Video | 1114 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Se întrezărește un ”blocaj climatic” la orizont?

(în original: Is A „Climate Lockdown” On The Horizon?)

Autor : TYLER DURDEN

Dacă și atunci când puterile în exercițiu vor decide să renunțe la retorica lor asupra pandemiilor, blocările nu vor ajunge nicăieri. Se pare că mai curând acestea vor fi redenumite ca „blocări climatice”, urmând să fie aplicate sau poate pur și simplu vor plana deasupra capului publicului într-un mod amenințător.

Autorii și sponsorii raportului

Raportul, intitulat  ”Avoiding a climate lockdown” („Evitarea unui blocaj climatic”), a fost scris de Mariana Mazzucato, profesor de economie la University College of London și director al unei organizații numite Consiliul pentru economia sănătății pentru toți (Council on Health Economics for All), o subdiziviune a Organizației Mondiale a Sănătății. Acesta a fost publicat pentru prima dată în octombrie 2020 de Project Syndicate, o organizație media nonprofit care este (așa cum v-ați putea aștepta) finanțată prin subvenții de la Fundația pentru o societate deschisă, Fundația Bill & Melinda Gates și mulți, mulți alții. Ulterior el a fost preluat și republicat de către Consiliul Mondial al Afacerilor pentru Dezvoltare Durabilă (WBCSD), care se descrie ca „o organizație globală, condusă de CEO[1]-uri, a peste 200 de companii mari care lucrează împreună pentru a accelera tranziția către o lume durabilă”.

Membrii WBCSD sunt practic toate marile companii din lume, inclusiv Chevron, BP, Bayer, Walmart, Google și Microsoft. Cei peste 200 de membri însumează peste 8 trilioane de dolari venituri anuale.

Pe scurt: un economist care lucrează pentru OMS a scris un raport despre „blocările climatice”, care a fost publicat atât de un ONG susținut de Gates și Soros, cât și de un grup care reprezintă aproape toate băncile, companiile petroliere și giganții tehnologici ai planetei.

Și orice ar spune acesta, el are în mod clar aprobarea oamenilor care conduc lumea.

Ce conține raportul respectiv?

Raportul propriu-zis este construit că multă abilitate.  El nu pledează direct în favoarea unui blocaj climatic, ci mai curând evocă mijloacele la care am putea recurge pentru a-l evita.

”Întrucât COVID-19 se răspândește (…), guvernele au instituit măsuri de blocare în scopul evitării unei urgențe în domeniu sănătății publice ce ar deveni incontrolabilă. Într-un viitor apropiat, s-ar putea ca lumea să recurgă din nou la blocaje – de această dată pentru a  face față unei urgențe climatice. Pentru a evita un astfel de scenariu, trebuie să ne revedem structurile economice și să facem capitalismul într-un alt mod”.

Aceste teze provoacă un șir de argumente contra lor, în același timp înghesuind ipotezele apriorice precum că orice așa-numit „blocaj climatic” ar fi a) necesar și b) eficient. Niciuna dintre aceste două ipoteze nu a fost stabilită vreodată.

Raportul presupune, de asemenea, existența unei legături de cauzalitate între mediu și ”pandemie”:

”Însuși Covidul este o consecință a degradării mediului”.

În aprilie anul curent am scris un articol despre tentativele persistente ale mass-media de a lega ”pandemia” Covid-19 de schimbările climatice. De la The Guradian și până al Școala de sănătate publică de al Harvard, toată lumea a adoptat aceeași poziție: ”Cauza primară a pandemiilor este distrugerea naturii”:

Defrișările și vânarea faunei sălbatice aduc din ce în ce mai mult animalele și microbii pe care îi adăpostesc în contact cu oamenii și animalele domestice”.

Însă niciodată nu este citată vreo dovadă științifică ce ar susține această poziție.  Mai degrabă este o retorică alarmistă fără nici o bază factologică, folosită pentru a încerca să forțeze publicul să facă o legătură mentală între autoconservarea viscerală (frica de boală) și preocuparea pentru mediu. Acest lucru este pe cât de transparent, pe atât de șubred.

”Blocajul climatic”

Așadar, ce ar însemna un ”blocaj climatic”? Și ce măsuri ar implica acest lucru?

Autorul raportului este cât se poate de clar în acest sens:

În cadrul unui ”Blocaj climatic”, guvernele vor limita utilizarea vehiculelor private, vor interzice consumul de carne roșie și vor impune măsuri de economisire a energiei, în timp ce întreprinderile specializate în dobândirea combustibililor fosili[2] vor trebui să-și înceteze activitățile lor de foraj”.

Iată ce înseamnă asta. „Blocaj climatic” înseamnă că nu va mai exista carne roșie, că guvernul va stabili limite privind modul și momentul în care oamenii își folosesc vehiculele private și alte „măsuri extreme de economisire a energiei” (care n-au fost specificate). E posibil să fie interzise și călătoriile cu avionul, ceea ce fusese deja sugerat ceva mai înainte. În general, acest blocaj este potențialmente mult mai strict decât „politica de sănătate publică”, pe care am îndurat-o cu toții în ultimul an (…).

A evita un ”blocaj climatic”

Prin urmare, „blocajul climatic” este un amestec de control social distopic și absurdități practice, concepute probabil pentru a vinde un program. Dar nu vă faceți griji, nu suntem obligați să facem asta. Există o modalitate de a evita aceste măsuri extreme, așa cum ne arată autorul raportului:

Pentru a evita un astfel de scenariu, trebuie să ne remodelăm structurile economice și să facem capitalismul diferit […] Pentru a face față acestei triple crize, trebuie să reorientăm guvernanța corporativă, finanțele, politicile și sistemele energetice către o transformare economică verde (ecologică). […] Trebuie să mergem mult mai departe pentru a realiza o redresare ecologică și durabilă […] Vrem să transformăm viitorul muncii, al transportului public și al consumului de energie”.

„Revizuire”? „Reorientare”? „Transformare”?

Se pare că ne ne aflăm în fața unei societăți construite din nou. O „resetare”, dacă doriți, și având în vedere intervalul dorit, ați putea chiar să o numiți „marea resetare”, cred (…)

Desigur, Marea Resetare este doar o nesăbuită „teorie a conspirației”. Elita nu dorește o resetare mare, chiar dacă continuă să spună contrariul …

… Ei vor pur și simplu o „transformare” masivă și cuprinzătoare a sectoarelor noastre sociale, financiare, guvernamentale și energetice.

Ei vor să nu deții nimic și să fii fericit.

Iată însă și cel mai ciudat aspect din acest raport: În timp ce majoritatea principalelor structuri media specializate în diseminarea fricii cel puțin încearcă să fie subtile, tonul acestui articol este în mod evident unul amenințător:

Ne apropiem de un punct culminant în schimbările climatice, în care protejarea viitorului civilizației va necesita intervenții dramatice […] Oricum, schimbarea radicală este inevitabilă; sarcina noastră este să ne asigurăm că obținem schimbarea dorită – atâta timp cât mai avem de ales”.

Raportul în ansamblu nu este un argument, ci mai degrabă un ultimatum. Un pistol pus la tâmpla colectivă a publicului.

Evident că nu vrem să vă închidem în casele voastre, să vă forțăm să măncați cuburi de soia prelucrate și să vă retragem automobiele”, ne spun ei, „dar s-ar putea să fim nevoiți, dacă nu ne urmați sfaturile. ”

Va exista oare un „blocaj climatic” în viitor? Nu m-aș mira. Dar deocamdată, mai degrabă decât să fie luat în serios, acesta îndeplinește un rol diferit. Etse vorba despre o amenințare folosită pentru a intimida publicul să accepte reformele globaliste dure, care constituie „Marea Resetare”.

Traducere de Iurie Roșca

Surse : https://www.zerohedge.com/geopolitical/climate-lockdown-horizon, https://les7duquebec.net/archives/265004, https://strategika.fr/2021/06/26/y-a-t-il-un-confinement-climatique-a-lhorizon/, https://flux.md/stiri/y-a-t-il-un-confinement-climatique-a-lhorizon

[1]  CEO – a chief executive officer, the highest-ranking person in a company or other institution, ultimately responsible for taking managerial decisions.

[2] Combustibilii fosili sunt hidrocarburicărbunepetrol sau gaze naturale.

Susțineți proiectul meu media:
PayPal, optimistcrestin@gmail.com