Un avion Boeing 737 Max 8 a aterizat de urgenţă imediat după decolare, invocând probleme la unul dintre motoare | VIDEO

10:18, 27 martie 2019 | Actual | 1349 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

O aeronavă Boeing 737 Max 8 a efectuat o aterizare de urgenţă marţi în Florida.

La bordul aeronavei companiei Southwest nu se aflau pasageri, avionul fiind transportat de la aeroportul international din Orlando la Victorville, California, pentru depozitare pe termen scurt, pe timpul suspendării avioanelor de acest tip.

Cu puţin timp înainte de ora 15.00 marti, cei doi piloţi de la bord au raportat „problem de performanţă la unul dintre motoare, imediat după decolare”, spune compania Southwest Airlines.

„Echipajul a urmat protocolul şi a aterizat în siguranţă, înapoi la aeroport”, adaugă compania.

„Turnul de control, tocmai am pierdut motorul din dreapta, trebuie declarată urgenţă”, au spus piloţii, la scurt timp după decolare.

Flota globală a avionelor Boeing 737 Max a fost suspendată pe perioadă nedeterminată pe 13 martie, în urma celor două prăbuşiri din martie 2019 şi octombrie 2018.

Nu este clar încă dacă aterizarea de urgenţă a avut legătură cu problemele deja suspectate. O investigaţie asupra prăbuşirilor se concentrează pe sistemul automat şi nu asupra motoarelor.

Aterizarea de urgenţă nu a afectat traficul aerian, declară un purtător de cuvânt al aeroportului.

Compania Southwest spune că aeronava va fi mutată la depozitul de mentenanţă din Orlando pentru investigaţii. Administraţia Federală pentru Aviaţie a deschis de asemenea o anchetă.

Sursa: https://www.mediafax.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,