Un altfel de pașaport sanitar: Cei care se vor vaccina anti-COVID vor primi adeverințe

10:22, 17 decembrie 2020 | Actual, Social | 163 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Persoanele care vor fi vaccinate anticovid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul, spune șeful Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea, col. dr. Valeriu Gheorghiță: „E ca un fel de bilet de ieșire din spital”, anunță MEDIAFAX.

Fiecare persoană imunizată la Covid va primi o adeverință de vaccinare, spune Valeriu Gheorghiță în timpul unei întâlniri cu jurnaliștii.

”Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, explică Gheorghiță. 

El a ținut să precizeze că, în acest moment (n.n. dar în 2021?), nu se pune problema ca persoanele nevacaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.

România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie, anunță președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Source: https://ortodoxinfo.ro