Ultimă oră: Gheorghe Duca și-a dat demisia

11:41, 29 noiembrie 2018 | Actual | 1390 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Președintele Academiei de Științe a Moldovei și-a dat demisia. Gheorghe Duca spune că deși decizia coincide cu dosarul penal în care este vizat el și soția sa, nu acest lucru a determinat retragerea sa din funcție. Sînt alte cîteva motive care l-ar fi determinat la acest pas anume acum.

„1 – Suspiciunile și incertitudinea din jurul acestui caz îmi ridică tensiunea și glicemia și nu vreau să se repete situația cu problema de sănătate care am avut-o în luna mai. 2- Din păcate, în condițiile noilor reforme experiența mea de manager nu mai este solicitată, sînt alte așteptări și alte prerogative”, declară Duca.

Vom aminti că președintelui Academiei de Științe, Gheorghe Duca și soției sale, le-a fost înaintată învinuirea în dosarul de corupție în care aceștia erau vizați. Cei doi au fost citați la mijlocul lunii noiembrie la sediul Procuraturii Anticorupție pentru a li se aduce la cunoștință nou statut procesual.

Potrivit sursei citate, soții Duca sînt învinuiți într-o cauză penală instrumentată de PA, pentru depășirea atribuțiilor de serviciu soldată cu urmări grave, și anume cauzarea unui prejudiciu material in proportii deosebit de mari.

Sursa:noi.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: