Transnistria își mobilizează rezerviștii pentru 3 luni de exerciții militare, în timp ce blindate rusești forfotesc în apropierea Aeroportului din Tiraspol

16:38, 18 aprilie 2021 | Actual, Politica | 358 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Administrația separatistă de la Tiraspol mobilizează rezerviștii, sub pretextul unor exerciții militare în cadrul așa-ziselor „forțe de menținere a păcii” din Transnistria. În paralel, s-a raportat o creștere a prezenței trupelor ruse în zona aeroportului din Tiraspol, la numai 13 kilometri distanță de granița cu Ucraina.

Potrivit unui comunicat difuzat de agenția oficială a regimului de la Tiraspol, citată de Valeriu Cațer de la Gazeta de Chișinău, bărbații în vârstă de până la 55 de ani, apți pentru serviciul militar, sunt „invitați” să participe de la 1 iunie la un exercițiu militar care va dura trei luni, fiind plătiți cu circa 150 de USD pe lună.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că în cadrul GOTR s-a făcut săptămâna aceasta un control al stării contingentului.

Toate acestea se întâmplă pe fundalul unor acțiuni militare ale Kremlinului la frontiera de est a Ucrainei, care suscită îngrijorări privitoare la un posibil nou război în regiunea Donbas din estul separatist.

Sursa: https://www.activenews.ro