Tradiția sărbătorilor de iarnă îi va costa 150 de mii de euro amendă și un an de închisoare

11:58, 2 ianuarie 2019 | Actual, Externe | 2234 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Tradiția sărbătorilor de iarnă, de a tăia porcul în curte, îi va costa scump pe 4 cetățeni români și un italian, care au fost reținuți de poliție după ce au sacrificat un animal în propria ogradă.

Presa italiană relata în prima zi din an cu indignare fapta românilor, care au cumpărat un porc de la o fermă din localitatea Anzio, l-au adus în propria curte, acolo unde l-au sacrificat și s-au apucat să-l pârlească.

Doar că nu au reușit să ducă obiceiul secular românesc până la capăt, pentru că s-au trezit cu mai mulți polițiști care i-au luat la întrebări. Oamenii legii au fost alertați de vecinii românilor, care au auzit urletele animalului.

Potrivit presei italiene, porcul a fost sacrificat „în absența oricărei norme de igienă, siguranță și sănătate” și „bietul animal a fost ucis cu o cruzime înfiorătoare”.

În urma acestui caz care a șocat mica localitate de la malul Mării Tireniene a fost deschisă o anchetă pentru rele tratamente aplicate animalelor și măcelărie clandestină. Cei 4 români și un italian, cu vârste cuprinse între 35 și 40 de ani, riscă închisoare de la 6 luni la un an și o amendă de până la 150 de mii de euro.

Sursa: cotidianul.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,