Toți într-un pas (Lock Step): Cum Fundația Rockefeller vrea să-și implementeze scenariul autocratic al pandemiei

14:27, 28 iulie 2020 | Actual | 396 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

28 mai 2020

Autor: Norbert Häring     

                                    

Acum zece ani bogata și puternica Fundație Rockefeller a descris un scenariu, în care o pandemie ar conduce spre o formă de guvernământ autocratică, ce exercită o supraveghere și un control total asupra cetățenilor[1]. Iar acum iată că a publicat un plan al pandemiei pentru face ca  acest scenariu să devină realitate[2].

Potrivit preambulului semnat de președintele Fundației, a fost nevoie de două săptămâni pentru a configura și edita acest plan, implicând un număr larg de ”experți și decidenți din mediul academic, business, politică și guvern  – depășind industriile și ideologiile politice” și publicându-l cu fast la 21 aprilie 2020 cu titlul ” Planul de acțiuni pentru testarea națională Covid-19: Pași pragmatici pentru redeschiderea locurilor de muncă și a comunităților noastre”.

Am luat cunoștință de acest plan printr-o traducere germană a unui articol de Dux Morales în ziarul italian Il manifesto. Am parcurs acest document cu sufletul la gură.

Două săptămâni par a fi o perioadă de timp foarte scurtă pentru o lucrare atât de cuprinzătoare, cu mulți presupuși participanți și aproximativ 25 de semnatari. Cu toate acestea, Fundația a avut zece ani la dispoziție pentru a se pregăti de acest moment. Așadar, nu a fost o frază goală în publicația din 2010, care includea deja scenariul de răspuns la pandemia „Lock-Step” și care urma să spună factorilor de decizie: ”Scenariile sunt concepute pentru a ne extinde gândirea atât asupra oportunităților, cât și a obstacolelor pe care viitorul le-ar putea avea; ele explorează – prin narațiuni – evenimente și dinamici care ar putea modifica, inhiba sau îmbunătăți tendințele actuale, adesea în moduri surprinzătoare”.

În broșura actuală Fundația Rockefeller propune, pe lângă de alte recomandări, formarea unui Board (Consiliu) de testare a Pandemiei, modelat după Consiliul pentru Producția de Război, care a fost o agenție a SUA pentru a supraveghea și planifica producția de război în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.Acest nou consiliu tehnocratic puternic este conceput pentru a fi format din nouă reprezentanți din mediul de afaceri, guvern, mediul academic, universități și sindicate, iar ordinea acestora pare să nu fie deloc întâmplătoare. Cel mai probabil, Microsoft și Google sunt în fruntea listei candidaților pentru acest consiliu.

Numele unuia dintre cei patru autori ai propunerii mi-a atras atenția imediat: E. Glen Weyl, un radical tehno-libertarian de piață, un manager de cercetare la compania Microsoft și animatorul unei campanii de lungă durată în favoarea legalizării și reintroducerii sclaviei datoriilor, în mod special pentru migranți.

Un alt autor este Ganesh Sitaraman, profesor de drept la Universitatea Vanderbilt și fost cercetător la “Counterinsurgency Training Centre” din Afghanistan. Al treilea este Julius Krein, fost manager pentru hedge fund și șef al revistei naționaliste de drepata American Affairs,care a apărut din Journal of American Greatness. Cunoscuta profesoară de etică Danielle Allen este inclusă pentru a dizolva un pic acest cocktail toxic de autori.

Pe timp de război, orice mijloc e binevenit

Ca și în timpul războiului, Consiliul pentru Pandemie ar trebui să aibă puterea de a confisca și a ordona producerea a tot ceea ce este necesar pentru a atinge capacitatea de testare într-un timp scurt, o capacitate de a testa atât de mulți oameni pe zi, încât majoritatea americanilor și, eventual, întreaga populație a globului, să poată fi testată de Covid-19 săptămânal. Se spune că acest lucru este necesar pentru a readuce economia în albia normalității.

Respectiv, statul ar trebui să garanteze furnizorilor de teste un preț corect, ”de exemplu, 100 dolari pentru un test”. Atunci când companiile investesc, guvernele trebuie să le scutească de orice risc pentru marea lor perspectivă de profit prin garanția că vor comanda aceste teste.

O armată din 300 000 de persoane care va efectua aceste teste și va urmări contactele urmează să realizeze sarcini polițienești față de populația mai șovăitoare – chiar dacă asta nu e scris în mod explicit în broșură -, deoarece ”starea de lucruri cu infecția trebuie cunoscută, pentru ca oamenii să poată participa la multiplele funcții ale  societății”. Cu alte cuvinte: Cei care nu pot proba că sunt liberi de coronavirus, nu vor fi lăsați să muncească și nici măcar să participle la viața socială.

Pentru a „activa mai mult urmărirea completă a contactelor”, aplicațiile și software-urile de urmărire ar trebui utilizate cât mai mult posibil, înregistrând și raportând cine și de cine anume este aproape.

Fundația scrie cu inocență că trebuie adoptate legi pentru a preveni concedierea din cauza infecției.De parcă asta ar avea chiar și cea mai mică șansă de a se întâmpla într-o țară în care în multe state poți fi concediat din orice motiv, cu o notificare prealabilă de două săptămâni, inclusiv atunci când ești chemat să te prezinți în calitate de jurat.

Un ID global unic sub un nume nou

Broșura promovează, de asemenea, planul de introducere a unui număr de identificare unic la nivel mondial pentru toată lumea, pe care Fundația Rockefeller s-a îngrijit să o promoveze prin proiectul de monitorizare totală ID2020, iar acum – sub denumirea de „număr unic de identificare a pacientului”. Aici toată lumea este declarată pacient.

Acest număr unic de „pacient” va oferi informații despre starea virală, starea de anticorp și, în final, starea de vaccinare a fiecărui cetățean. Dar nu numai atât. Baza de date trebuie să fie o hiper-bază de date care va fi legată de aproape orice altă bază de date cu informații personale, de la liste de prezență în școli, liste de pasageri în orice fel de transport sau vânzări de bilete la evenimente. Desigur, confidențialitatea trebuie păstrată. Ce mai vedem aici?

În scopul identificării populației în pericol și pentru a obține urmărirea eficientă a contactelor și sprijinul decizional, trebuie să funcționeze niște instrumente analitice puternice pe orice astfel de platformă de date.Obstacolele existente în accesarea și colaționarea datelor de către aceste instrumente de analiză (adică Inteligența Artificială) trebuie înlăturate urgent. Sunt lăudate progresele recente în direcția acestui obiectiv, obținute prin intermediul unor noi reglementări.

Inteligența Artificială (AI) necesită date în masă

Acest lucru ne trimite direct la o prezentare făcută de către Comisia pentru Securitate Națională privind Inteligența Artificială de anul trecut. Această comisie, condusă de către un fost conducător al Google, a trezit îngrijorări cu respectiva prezentare, care susținea că SUA își vor pierde dominația globală dacă nu vor reuși să facă accesibilă o masă largă de date pentru companiile AI, inclusiv din sectorul sănătății, fără a se ține cont de protecția datelor, pentru a-și alimenta și antrena sistemele de analiză, așa cum deja o face China.

Dar asta nu se va termina cu testarea și urmărirea contactelor. Speranța declarată este că, prin utilizarea intensă a datelor și a Inteligenței Artificiale, va fi posibil să se anticipeze unde anume va apărea mai frecvent boala. În acest scop ar trebui utilizate orice fel de date disponibile: date din sistemul de sănătate, date de la monitorizarea rețelelor de socializare, date de mobilitate (!), date de pe fit-bit, de pe telefoane mobile, de pe termometre inteligente (smart) și alte gadgeturi digitale, iar populația – fiind antrenată în asta – va permite așa ceva de bună voie. Toate aceste date ar trebui să fie colectate pe o platformă digitală comună (bază de date sau lac de date).Și totul în strictă conformitate cu reglementările privind protecția datelor, desigur. Să fim serioși.

Aici, desigur, nu se urmărește instaurarea unei supravegheri totale în interesul celor care o efectuează.  Toate astea ar fi necesare doar pentru a anticipa anumite blocaje ale capacităților de testare în viitorul apropiat. A propune așa ceva este mai rău decât a sparge o nucă cu barosul.

Ținta este schimbarea discursului

N-ar trebui să ne înșelăm pe motiv că fantezia monitorizării tehnocrate, expusă de Fundație, n-a fost implementată anume în această formă, cel puțin nu pe termen scurt. Nu asta este miza. Miza acestor avansuri este de a schimba și a extinde spațiul discursului, spectrul a ceea ce poate fi discutat.

A obține avantaje din aceste oportunități favorabile ale pandemiei pentru a ridica astfel de propuneri-limită reprezintă un test dacă opinia publică acceptă acest lucru fără a se supăra. Dacă acceptă, ținta de bază este deja atinsă, iar spațiul discursului este deja schimbat. Anume asta s-a și întâmplat. Presa americană, precum Frobes și CNBC, a relatat despre această inițiativă într-o manieră amicală, ca și cum ar fi fost vorba despre ceva perfect normal, iar nu despre o jignitoare fantezie ce vizează o dictatură tehnică, precum și este de fapt.

 

Mai mult decât atât, orice altă măsură mai puțin extremă, care poate fi de fapt implementată și care altă dată ar fi stârnit zarvă, dintr-o dată apare ca o inovație moderată. De exemplu, acordul semnat de către guvernatorul New Yorkului Mario Guomo cu un fost șef al Google, Eric Schmidt, și cu Bill Gates, care prevede că ultimul va efectua o reinventare digitală completă a New Yorkului și a sistemului său educational.

 

În calitate de concluzie, permiteți-mi să citez concluzia (tradusă) din ”Il manifesto”, la care n-ar fi nimic de adăugat:

Pe scurt, este vorba despre un plan pe care Fundația Rockefeller vrea să-l implementeze în SUA și în afara lor. Dacă acesta va implementat fie și parțial, asta va conduce la o și mai mare concentrare a puterii economice și politice în mâinile unei și mai mici elice, în detrimentul unei majorități crescânde, care va fi lipsită de drepturile sale democratice fundamentale. Această operațiune a fost organizată în numele ”controlului asupra Covid-19”, al cărei rată a mortalității, potrivit datelor oficiale, este mai mica decât 0, 03% din populația SUA.Planul Fundației Rockefeller folosește virusul ca pe o armă adevărată, mult mai periculoasă decât însuși Covid-19.

 https://rwer.wordpress.com/2020/05/28/lock-step-how-the-rockefeller-foundation-wants-to-implement-its-autocratic-pandemic-scenario/

Traducere de Iurie Roșca

[1]https://www.rockefellerfoundation.org/wp-content/uploads/Annual-Report-2010-1.pdf

[2]https://www.rockefellerfoundation.org/wp-content/uploads/2020/04/RF-National-Covid-19-Testing-Action-Plan_-Social-Media-Toolkit-1.pdf