SUA, „metode ca ale Gestapo” (video)

11:13, 28 ianuarie 2019 | Actual, Externe | 1385 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Roger Stone, prieten şi consilier al lui Donald Trump, inculpat vineri în ancheta privind ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale, a denunţat duminică arestarea sa, spunând că s-au folosit „metode” demne de „Gestapo”, transmite AFP.

Stone, arestat și apoi eliberat pe cauţiune, a criticat la ABC condiţiile arestării sale de o echipă de „29 de membri ai SWAT”, trupele de elită americane, „cu arme de atac, mi-au încercuit locuinţa, 17 vehicule în grădină, dintre care două vehicule blindate, un elicopter în aer”.

„Ei ar fi putut pur şi simplu să-mi sune avocaţii şi m-aş fi dus”, a spus acesta.

„A fost o demonstraţie de forţă costisitoare în încercarea de a mă prezenta drept inamicul public numărul unu (…) pentru a influenţa” potenţialii juraţi în caz de proces, a acuzat Stone.

Prietenul lui Trump a făcut o comparaţie cu poliţia politică secretă din timpul regimului nazist: „Sunt metode ca ale Gestapo”.

Roger Stone a fost inculpat vineri în ancheta desfăşurată de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, pe care el l-a numit un „prieten vechi”.

Stone este acuzat în special că a minţit Congresul în legătură cu schimburile sale cu WikiLeak, organizaţie care a publicat emailuri piratate defavorabile lui Hillary Clinton.

Donald Trump a comentat printr-o postare pe Twitter condiţiile arestării prietenului său Roger Stone, operaţiune filmată încă înainte de răsăritul zorilor de CNN, spunând că „traficanţii de fiinţe umane sunt mai bine trataţi”.

Roger Stone a fost eliberat contra plăţii unei cauţiuni de 250.000 de dolari.

Sursa: https://www.cotidianul.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,