SUA, Marea Britanie și Frnța au atacat în această noapte Siria, reușind performanța de a răni mai mulți civili

09:56, 14 aprilie 2018 | Actual | 1051 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Forțele armate ale SUA, Franței și Marii Britanii au executat ordinului lui Donald Trump de a fi atacată Siria cu o serie de „lovituri de maximă precizie”. Astfel, în această noapte asupra teritoriului Siriei au fost lansate mai mult de o sută de rachete de pe nave maritime și de la bordul unor avioane de luptă. O parte semnificativă a acestor rachete au fost distruse de sistemele antiaeriene de producție sovietică ale Siriei.

SUA au folosit drept pretext pentru lansarea acestui atac, care va contribui și mai mult la accentuarea sentimentelor antiamericane în lume, pretinsul incident cu utilizarea armei chimice în orașul sirian Duma. Washingtonul nu a dorit să renunțe la dorința sa de a lovi cu rachete Siria chiar dacă informațiile despre pretinsul atac chimic sunt cel puțin contradictorii. Mai mult, deja au fost făcute publice o serie de informații din care rezultă că incidentul a fost o înscenare menită să denigreze autoritățile constituționale de la Damasc și pe aliații Siriei.

Este important să subliniem și un alt aspect straniu. Sâmbătă la locul unde chipurile a avut loc atacul chimic trebuie să ajungă experții internaționali în investigarea cazurilor de acest gen. Astfel, acțiunile SUA, Franței și Marii Britanii sunt criticate dur la nivel internațional pentru graba care trezește mari suspiciuni de a lansa rachete asupra Siriei, fără a aștepta verdictul experților care urmează să cerceteze la fața locului toate probele.

Sursele militare siriene au raportat că în timpul atacurilor celor trei state asupra Siriei au fost răniți mai mulți civili.

Forțele armate ale Siriei au precizat că în timpul atacului din această noapte nimeni nu și-a pierdut viața, prejudiciul provocat de americani, francezi și englezi fiind doar de ordin material.

Ministrul francez al Apărării a declarat că țintele atacului au fost obiectele destinate chipurile testării și producerii armelor chimice.

Senatorul american Bernie Sanders a criticat acțiunile lui Donald Trump astfel: „Congresul, nu președintele este responsabil constituțional de declanșarea războiului. Comunitatea internațională trebuie să susțină interdicția asupra utilizării armelor chimice, însă nu este clar cum atacul ilegal și neautorizat al lui Trump asupra Siriei contribuie la atingerea acestui scop”.

Dimineața, după atacul din această noapte, locuitorii Damascului au ieșit în centrul orașului la un miting improvizat. Aceștia îi declară susținere Președintelui Bashar al Assad. Oamenii spun că acțiunile SUA i-au revoltat foarte mult.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,