SUA: Anchetă după ce un bărbat s-a prăbușit la 25 de minute după ce a primit vaccinul COVID. A murit, ulterior, la spital

11:55, 10 februarie 2021 | Actual | 154 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

O anchetă a fost deschisă în New York după ce un bărbat a murit la scurt timp după ce a primit un vaccin anti COVID la Centrul Javits, relatează CBSlocal.

Oficialii de stat din domeniul sănătății au anunțat că bărbatul, în vârstă de 70 de ani, al cărui nume nu a fost făcut public, s-a prăbușit la 25 de minute după ce a primit vaccinul. El a fost transportat la spital, unde a murit, duminică dimineață.

Într-o declarație de presă, responsabilul pentru sănătate al statului a declarat că în cele 15 minute cat a stat sub observație după administrarea vaccinului, „nu a prezentat reacții adverse sau vreo suferință”.

Oficialii din domeniul sănătății de stat nu cred că bărbatul a avut o reacție alergică – un efect secundar rar, dar nici nu exclud acest lucru.

Cel puțin 273 de persoane au murit după ce au fost vaccinate anti COVID-19, începând cu 22 ianuarie, potrivit datelor guvernului SUA publicate vineerea trecută.
Decesele au fost raportate către VAERS, sistemul de urmărire a leziunilor vaccinate pentru Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC), potrivit LifeSiteNews.

VAERS a înregistrat până în prezent 9.845 reacții adverse, posibil legate de vaccinurile COVID-19 produse de Pfizer și Moderna, deși numărul real de cazuri este probabil mult mai mare.

Peste 25 de milioane de americani au primit doze fie de vaccin Pfizer-BioNTech, fie de la Moderna, care au fost autorizate pentru utilizare de urgență luna trecută, la mai puțin de un an de la dezvoltare. Vaccinurile, care sunt încă experimentale din punct de vedere tehnic, nu pot preveni infecțiile asimptomatice COVID-19 sau să dureze mai mult de un an.

Sursa: https://www.activenews.ro