Statele Unite nu au aliați, ci doar ostatici

11:19, 26 octombrie 2020 | Actual | 140 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Noul ales președinte al Boliviei, Luis Arce, a declarat agenției internaționale de știri EFE din Spania că intenționează să restabilească relațiile națiunii cu Cuba, Venezuela și Iran. Este o inversare a politicilor regimului beneficiar al lovituri de stat, susținut de SUA, care a început imediat să închidă ambasadele, să expulzeze medicii și să întrerupă relațiile cu aceste țări după ce a preluat ilegal puterea anul trecut.

Arce a vorbit și despre relații calde cu Rusia și China. „Vom restabili toate relațiile.”, a declarat el pentru EFE . „Acest guvern a acționat într-un mod foarte ideologic, privând poporul bolivian de accesul la medicina cubaneză, la medicina rusă și la progresele din China. Pentru o poziționare pur ideologică, el a expus populația într-un mod inutil și dăunător.

Arce și-a exprimat voința „de a deschide ușa tuturor țărilor, singura cerință este să ne respecte și să ne respecte suveranitatea, nimic mai mult. Toate țările, indiferent de dimensiunea lor, care doresc să aibă o relație cu Bolivia, singura cerință este să ne respectăm reciproc ca egali. Dacă da, nu avem nicio problemă. ”

Dacă știți ceva despre imperialismul SUA și despre politica mondială, veți recunoaște acest ultim punct ca o erezie descurajantă împotriva doctrinei imperiale.

Doctrina neoficială a grupului de aliați internaționali pro-imperiali centralizați în jurul Statelor Unite nu recunoaște suveranitatea altor națiuni, darămite să le respecte ca egali. Acest imperiu consideră de la sine înțeles că are dreptul de a determina ce face fiecare națiune în lume, cine vor fi conducătorii săi, unde vor merge resursele și care va fi poziția sa militară pe scena mondială. Dacă un guvern refuză să accepte dreptul imperiului de a determina aceste lucruri, acesta este vizat, sabotat, atacat și în cele din urmă înlocuit de un regim marionetă.

Imperiul centralizat în Statele Unite funcționează ca o pată gigantică care funcționează încet pentru a absorbi națiunile care nu au fost deocamdată convertite în „state client” ale imperiului. Este rar ca o națiune să poată scăpa de această pată și să se alăture unor națiuni neabsorbate, precum China, Rusia, Iran, Venezuela și Cuba, în lupta lor pentru auto-suveranitate și este încurajator să vedem că a fost posibil să se facă acest lucru.

Am văzut dinamica imperială foarte clar explicată anul trecut de analistul politic american John Mearsheimer în timpul unei dezbateri găzduite de centrul de reflecție australian Center for Independent Studies. Mearsheimer a spus audienței că Statele Unite vor face tot posibilul pentru a opri ascensiunea Chinei la putere și a împiedica aceasta să devină hegemonul regional al emisferei estice și că Australia trebuie să se alinieze asupra Statelor Unite în această bătălie, altfel s-ar expune mâniei Washingtonului.

                  Drepturile omului bazate pe reguli care apără ordinea democratică

Întrebarea este, care ar trebui să fie politica externă a Australiei în lumina ascensiunii Chinei la putere.”, a spus Mearsheimer.  „Vă spun ce aș sugera dacă aș fi australian.”

Mearsheimer a spus că China va continua să se dezvolte economic și va converti această putere economică într-o putere militară care să domine Asia „pe măsură ce Statele Unite domină emisfera vestică” și a explicat de ce crede că Statele Unite iar aliații lor au toată capacitatea de a preveni acest lucru.

Acum întrebarea este, ce înseamnă toate acestea pentru Australia.”, a spus Mearsheimer. „Ei bine, sigur te afli într-o dilemă. Toată lumea știe care este această dilemă. Și, în plus, nu ești singura țară din Asia de Est care se confruntă cu această dilemă. Faceți foarte mult comerț cu China, iar acest comerț este foarte important pentru prosperitatea dvs., nu există nicio îndoială în acest sens. În ceea ce privește securitatea, chiar vrei să ne însoțești. Pur și simplu are mult mai mult sens, nu-i așa? Și înțelegeți că securitatea este mai importantă decât prosperitatea, pentru că dacă nu supraviețuiți, nu veți prospera ”.

Acum unii oameni spun că există o alternativă: puteți merge cu China.”, a spus Mearsheimer. „Este adevărat că ai de ales: poți merge mai degrabă cu China decât cu Statele Unite. Sunt două lucruri pe care le voi spune despre asta. În primul rând, dacă mergeți cu China, trebuie să înțelegeți că sunteți dușmanul nostru. Decizi apoi să devii un dușman al Statelor Unite. Pentru că, încă o dată, vorbim despre o competiție intensă de securitate.

Ești fie cu noi, fie împotriva noastră.”, a continuat el. „Și dacă faceți foarte mult comerț cu China și sunteți prieteni cu aceasta, slăbiți Statele Unite în această competiție de securitate. Din perspectiva noastră, hrănești fiara. Și asta nu ne va face fericiți. Și când nu suntem fericiți, nu ar trebui să subestimați cât de răi putem fi. Întrebați-l pe Fidel Castro.

Chicotirile audienței de la grupul de reflecție australian au punctat observațiile inflamatorii ale lui Mearsheimer. Se știe că CIA a făcut numeroase încercări de asasinare a lui Castro.

Dacă v-ați întrebat vreodată cum reușesc Statele Unite să determine alte națiuni ale lumii să se alinieze la interesele lor, iată cum. Nu că Statele Unite ar fi un jucător bun pe scena mondială sau un bun prieten al aliaților săi, idea este că te va distruge dacă nu o asculți.

Australia nu se aliniază cu Statele Unite pentru a se proteja de China. Australia s-a aliniat cu Statele Unite pentru a se proteja de acestea. După cum a remarcat recent un utilizator de Twitter, Statele Unite nu iau aliați, ci doar ostatici.

După cum ilustrează recent scrisorile de la Palat , CIA a organizat o lovitură de stat pentru a-l elimina pe premierul australian Gough Whitlam pentru că a pus pe primul loc suveranitatea națională a națiunii. Jurnalistul John Pilger a scris în 2014 după moartea lui Whitlam: „Australia a devenit pe scurt un stat independent în timpul anilor Whitlam, 1972-1975. Un comentator american a scris că nicio țară nu și-a inversat atât de radical poziția în afacerile internaționale fără a trece printr-o revoluție internă. Whitlam a pus capăt servilității coloniale a națiunii sale. El a abolit patronajul regal, a mutat Australia în Mișcarea Nealiniată, a sprijinit «zonele de pace» și s-a opus testării armelor nucleare.

Principala diferență dintre lovitura de stat australiană și lovitura de stat boliviană este că bolivienii au refuzat să se predea. Am avut toate opțiunile de a deveni o națiune reală și de a insista asupra propriei suveranități, dar noi, spre deosebire de bolivieni, am fost prea bine manipulați prin propagandă. Unii ostatici scapă, alții nu.

Imperiul american a scăpat de Whitlam și apoi, când am ales un prim-ministru în 2007 care era considerat prea prietenos cu China, au făcut-o din nou; pentru a facilita „pivotul” administrației Obama împotriva Beijingului, pro-chinezul Kevin Rudd a fost înlocuit de mulțumita Julia Gillard.

Rapoarte ale site-ului socialist mondial: „Mesajele diplomatice secrete americane lansate de WikiLeaks în decembrie 2010 au arătat că «sursele protejate» ale ambasadei SUA erau figuri centrale în ascensiunea lui Gillard. De luni de zile, conspiratorii de top, inclusiv senatorii Mark Arbib și David Feeney, și liderul Uniunii Muncitorilor Australieni (AWU), Paul Howes, au furnizat în secret ambasadei SUA actualizări. discuții regulate cu privire la discuțiile și diviziunile guvernamentale interne în cadrul conducerii …

Rudd propusese o comunitate Asia-Pacific, încercând să medieze rivalitatea strategică în creștere dintre Statele Unite și China și se opusese formării unei alianțe militare patrulatere între Statele Unite, India, Japonia și Australia, vizând China.

Gillard, care își cultivase acreditările pro-americane în forurile de conducere Australia-SUA și Australia-Israel, a fost literalmente aleasă de Ambasada SUA ca înlocuitor de încredere al lui Rudd. În prima ei apariție publică după ce l-a înjunghiat pe Rudd, ea și-a demonstrat devotamentul față de Washington, pozând pentru o ședință foto cu ambasadorul SUA, flancat de steaguri americane și australiene. Ea a dat rapid un telefon către Obama, care anterior amânase de două ori o vizită planificată în Australia sub conducerea lui Rudd.

Centralitatea Australiei în pregătirile SUA pentru războiul împotriva Chinei a devenit evidentă în noiembrie 2011, când Obama și-a anunțat «pivotul către Asia» în Parlamentul australian, mai degrabă decât Casa Albă. În timpul acestei vizite, Gillard și Obama au semnat un acord pentru a staționa pușcașii marini americani în Darwin și a permite un acces mai mare al SUA la alte baze militare, plasând populația australiană pe prima linie a oricărui conflict cu Statele Unite. China.

Guvernul lui Gillard a aprobat, de asemenea, extinderea bazei principale de spionaj și arme americane de la Pine Gap, a fost de acord ca armata SUA să utilizeze mai mult porturile și bazele aeriene australiene și a consolidat rolul Australia în rețeaua globală de supraveghere «Five Eyes» condusă de SUA, care monitorizează comunicațiile și activitățile online ale milioanelor de oameni din întreaga lume.

Retragerea lui Rudd a marcat un moment decisiv. Imperialismul SUA, prin administrația Obama, a transmis un mesaj fără echivoc: nu mai era loc pentru ambiguitate din partea elitei conducătoare australiene. Orice partid este la putere, trebuie să se alinieze necondiționat în spatele conflictului SUA împotriva Chinei, indiferent de consecințele pierderii imensei sale piețe de export din China. ”

Aceasta este ceea ce vedem în prezent în întreaga lume: un al treilea război mondial cu mișcare lentă purtat de o alianță a puterilor americane împotriva altor națiuni care au rezistat absorbției sale. China, care este de departe cea mai puternică dintre națiunile neabsorbite, este ținta finală a acestui război . Dacă imperiul va reuși să-și atingă obiectivul final de a opri China, va fi realizat un guvern planetar de facto căruia nici o populație nu se poate opune.

Nu am consimțit niciodată la o lume în care forțele armate nucleare puternice se opun reciproc cu arme de armaghedon, în timp ce se străduiesc să obțină o dominație planetară și să subverseze națiunile mai puțin puternice, dacă nu acceptă jocul războiului rece. Trebuie să căutăm și să obținem relaxare și pace și trebuie să lucrăm cu toții pentru a trăi împreună pe această planetă în colaborare unul cu celălalt și cu ecosistemul nostru.

Acest stil de viață omnicid și ecocid pe care ni l-a prezentat imperiul oligarhic nu este potrivit speciei noastre și ne va conduce la dispariție împreună cu Dumnezeu știe câte alte specii, dacă nu găsim o modalitate de a pune capăt. Din punct de vedere istoric, conducătorii nu și-au predat puterea din propria lor voință, iar noi, oamenii obișnuiți, ca un colectiv, va trebui să găsim o modalitate de a-i distruge motorul de propagandă , de a forța încetarea imperialismului și de a construi o lume sănătoasă.

Caitlin JOHNSTONEhttps://caityjohnstone.medium.com

Sursa: https://www.justitiarul.ro