Soros investește 175 de milioane de dolari în achiziționarea acțiunilor „celei mai mari mașini de spionaj” din Silicon Valley, firma Palantir

09:55, 18 noiembrie 2020 | Actual, Externe | 194 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Nu tot ceea ce, în ultima perioadă, cel puțin, se petrece în jurul nostru, poate fi catalogat drept „conspirație”, multe chestiuni și evoluții chiar au o bază reală: speculatorul George Soros tocmai a investit 175 de milioane de dolari în achiziționarea de acțiuni la Palantir, „cel mai mare aparat de spionaj din Silicon Valley” .

În același timp cu Soros, brațul de investiții al lui Dan Loeb, „Third Point”, a achiziționat, de asemenea, 2,4 milioane de acțiuni ale Palantir, o companie specializată în baze de date mari, care are, la rândul său, parteneriat cu agenția americană de spionaj, CIA, acționară și ea la programul amintit, prin „In -Q-Tel”.

La fel ca și  „Cambridge Analytica”, Palantir preia bazele de date, atât publice, cât și private. Are acces la arhivele guvernelor, consiliilor orășenești, instituțiilor, băncilor, companiilor de asigurări … Informațile bazei de date amintite se referă, printre altele, și la arestări, plângeri, amenzi, carduri de credit, plăcuțe de înmatriculare auto, dosare medicale, amprente, bilete de avion … Numai poliția din Los Angeles, California (LAPD) are 160 de baze de date diferite, toate în acest program.

Palantir a fost fondată în 2003 de, printre alții,  Peter Thiel, de asemenea fondatorul PayPal și unul dintre cei mai mari antreprenori din Silicon Valley.

Palantir numără multe guverne printre clienții săi. Platformele sale Gotham, Metropolis, Foundry și Apollo sunt utilizate pentru a monitoriza activitățile politice și este, de asemenea, implicat în urmărirea datelor despre pandemie și distribuția viitoarelor vaccinuri.

Primul client al lui Palantir a fost Pentagonul și al doilea CIA, FBI și alte structuri de informații. De asemenea, contractează cu guverne, poliție, vamă și companii mari pentru a monitoriza concurenții și piețele. CDC, Centrele SUA pentru Controlul Bolilor Infecțioase, externalizează informații și date, de asemenea, către Palantir.

În 2017, Departamentul Muncii a dat în judecată Palantir, deoarece practicile sale de angajare erau discriminatorii față de asiatici.

Partenerul Palantir Information Warfare Monitor a folosit aplicațiile Palantir pentru a descoperi GhostNet, o rețea chineză de spionare a computerelor care vizează 1.295 de computere din 103 țări, inclusiv ambasade și un computer NATO.

Compania are un acord cu Serviciul de Imigrare și Vamale al Statelor Unite, care este responsabil pentru urmărirea penală a imigranților fără acte. Poliția și agenții de la imigrari apelează la Palantir pentru a efectua raiduri împotriva imigranților.

Programele Palantir permit poliției să cunoască itinerariile parcurse de un vehicul cu numărul său de înmatriculare, precum și să cartografieze rețelele familiale, de cartier sau de afaceri.

Pe bună dreptate, se poate pune întrebarea, de ce tocmai acum, Soros, investește masiv în acest program. Informațiile sunt clare, deja nu mai stă sub spectrul „conspirației”.

Ciprian Pop

Sursa: https://ortodoxinfo.ro