Soros comparat cu Hitler: „A transformat Europa într-o cameră de gazare”

11:04, 30 noiembrie 2020 | Actual, Externe | 342 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Directorul celei mai importante instituţii culturale a Ungariei, Muzeul de Literatură „Petofi” din Budapesta, a criticat vehement influenţa omului de afaceri şi filantrop american George Soros în Europa, într-un articol provocator, informează sâmbătă dpa.

Soros a transformat Europa într-o „cameră de gazare”, a scris Szilard Demeter într-un articol de opinie publicat pe portalul origo.hu, considerat apropiat guvernului ungar.

„Gazul otrăvitor se împrăştie prin ţevile societăţii multiculturale deschise şi este letal pentru modul de viaţă european”, a continuat el.

Ungaria şi Polonia sunt „noii evrei”, susţine Szilard Demeter în articol, care abordează disputa dintre ţările europene pe marginea bugetului UE.

Într-un articol publicat recent pe portalul de comentarii Project Syndicate în legătură cu blocarea prin veto de către Ungaria şi Polonia a bugetului UE, George Soros a afirmat că, pentru a rămâne fidelă valorilor sale, „UE nu-şi poate permite compromisuri în ce priveşte condiţionarea fondurilor alocate statelor membre de respectarea statului de drept”. Calificând veto-ul ungar şi polonez drept un „pariu disperat din partea a doi violatori în serie” şi acuzându-l pe Orban că a „construit un sistem cleptocratic complex de jefuire a ţării”, Soros a mai notat în articolul său că UE poate ajuta acordând fonduri direct autorităţilor locale.

Replica lui Viktor Orban nu s-a lăsat așteptată, numindu-l pe Soros criminal economic.

Sursa: https://ortodoxinfo.ro