Zis și făcut. La Orhei a început demontarea panourilor stradale

15:25, 27 octombrie 2015 | Social | 1789 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Orheiul a și început a fi eliberat de panourile publicitare.  Astăzi muncitorii au dezasamblat primele trei dispozitive care se aflau pe str. Vasile Lupu, Chișinăului și 31 august.

Arhitectul orașului, Alexandru Țăranu spune că în total, în Orhei, vor fi demontate 52 de panouri publicitare.

 “Este vorba de dispozitivele instalate pe marginea drumurilor, cu dimensiunile 3×6 m și 2×1 m. Procesul de demontare va dura aproximativ 3 săptămâni”, a mai spus Țăranu.

Eliberarea orașului de panourile publicitare a fost anunțată de către edilul Orheiului, Ilan Șor, în luna august.

„În ultimii ani publicitatea stradală a devenit o adevărată problemă pentru orașele mari, iar Orheiul nu este o excepție. Panourile publicitare au devenit deja abuziv și afectează imaginea întregului oraș. Avem mai multe panouri decât semne de circulație. E timpul să facem ordine”, a spus Ilan Șor.

Conform Dispoziției nr. 804, din 14.08.2015, au fost retrase autorizațiile de amplasare a publicității stradale, iar cele expirate nu au mai fost prelungite. Toți agenții economici au fost informați despre această decizie și au avut timp la dispoziție pentru demontarea instalațiilor de publicitate stradală. Acum s-a trecut la demontarea forțată a dispozitivelor publicitare vizate, de către serviciile primăriei Orhei.

Navighează dupa cuvinte-cheie: