Vesela de unică folosință din plastic ar putea fi interzisă

11:54, 28 mai 2018 | Social | 2684 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Este vorba despre articole din plastic de unică folosință, inclusiv farfurii, paie de servit băuturi, bastonașe pentru vată dulce și fixatoare pentru baloane.

Presa germană scrie despre o intenție a Comisiei Europene de a interzice o serie de tipuri de tacâmuri și veselă de unică folosință din plastic, dar și de a aplica amenzi țărilor-membre ale UE pentru gunoiul din plastic ce nu poate fi reutilizat. Despre aceasta scrie luni Deutsche Welle cu referire la Funke Mediengruppe. Comisia Europeană ar urma să prezinte luni un pachet de acte cu privire la o asemenea decizie.

Așa cum deciziile UE sunt preluate uneori de autoritățile de la Chișinău, nu este exclus faptul că și de această dată măsurile luate de Bruxelles vor fi împrumutate de Republica Moldova.

Sursele citate subliniază că interdicțiile ar urma să se refere la acele articole din plastic, pentru care există o alternativă accesibilă din punct de vedere financiar.

De asemenea, ar urma să fie limitată și utilizarea ambalajelor din plastic, iar țările din UE ar putea fi amendate cu 80 de eurocenți pentru fiecare kilogram de gunoi din plastic ce nu poate fi reutilizat.

Astfel UE încearcă să reducă cantitățile de gunoi din plastic care afectează solul, apa și atmosfera.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,