Vaccinul Covid AstraZeneca, suspendat de la administrare în Danemarca și alte 7 țări europene

20:14, 11 martie 2021 | Externe, Social | 217 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Danemarca și alte 7 țări europene au suspendat temporar utilizarea vaccinului Covid fabricat de AstraZeneca, pentru a cerceta o serie de efecte secundare grave, precum apariția de cheaguri de sânge fatale.

„Trebuie să acționăm repede și să investigăm temeinic”, a spus ministrul danez al Sănătății, potrivit Aleph News. În această țară, produsul AstraZeneca este oprit de la injectare timp de două săptămâni.

Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania și Letonia suspendă și ele temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca. De asemenea, Norvegia și Italia s-au raliat și ele acestei măsuri, potrivit ȘPS.

În același timp, o asistentă medicală din Austria, în vârstă de 49 de ani, a murit după vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar un danez a murit tot după injectarea cu același produs.

Ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, a scris pe Twitter: „Autoritățile din domeniul sănătății au suspendat, din cauza măsurilor de precauție, vaccinarea cu AstraZeneca în urma unui semnal al unui posibil efect secundar grav sub formă de cheaguri de sânge fatale. Trebuie să acționăm repede și să investigăm temeinic.”

Potrivit Agerpres, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat joi agenției EFE că studiază în prezent semnalările primite din mai multe state ale UE privind cazuri de tromboză diagnosticate după injecții cu vaccinul anti-coronavirus produs de AstraZeneca și ar putea emite „astăzi sau mâine” o recomandare privind utilizarea acestui vaccin.

Sursa: https://www.activenews.ro