Union Fenosa ne amenință: Dacă nu vor fi majorate tarifele, Moldova va fi acționată în judecată

13:44, 4 noiembrie 2015 | Social | 3700 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Majorarea tarifelor la energia electrică și gazele naturale este inevitabilă. Cel puțin așa arată rezultatele raportului de audit efectuat de compania ”KPMG Moldova” la Union Fenosa, care este discutat astăzi în ședință la Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică. Asta pentru că, potrivit documentului, tarifele vechi la energia electrică vor cauza pierderi și mai mari companiei Union Fenosa.

Raportul de audit prezintă costuri și rentabilități pentru compania Union Fenosa de 1,506 miliarde de lei la 31 decembrie 2015.

Totodată, potrivit documentului, tariful mediu pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice, estimat pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2015, având în vedere recuperarea în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2015 a devierilor tarifare acumulate estimate la data de 30 iunie 2015 ar fi 1.3146 lei/KWh.

Reprezentantul Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, prezentă la şedinţa publică organizată de ANRE a declarat că dacă tarifele un vor fi majorate, atunci compania va acționa Republica Moldova în instanțele de judecată internaționale.

,,Nu ne dorim să mergem în instanţele internaţionale, dar dacă nu va fi găsită o soluţie ca să ne putem recupera pierderile, vom acţiona statul Republica Moldova în instanţele internaţionale”, a spus Radu.

Potrivit lui Silvia Radu, Gas Natural Fenosa ar accepta o eşalonare. Însă compania nu acceptă să renunţe la banii pe care pretinde că i-ar fi pierdut şi ar dori să şi-i recupereze.

Distribuitorul Gas Natural Fenosa cere o majorare de 40 la sută a tarifelor la energia electrică.

Reprezentanţii distribuitorului mai susţin că dacă pierderile companiei, provocate de devierile tarifare, ar fi ajuns la ora actuală la cifra de peste 1 miliard 500 milioane de lei.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,