Unii locatari se opun conectării la agentul termic

14:39, 12 octombrie 2015 | Social | 1213 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În blocurile, grădiniţele, şcolile, dar și spitalele  din capitală de astăzi va fi mai cald. Cel puțin așa promit autoritățile municipale. Asta deoarece cel puțin 50 la sută din locatari solicită conectarea la agentul termic.

Totuși, cei cărora le bate vântul prin buzunar se opun conectării din motive financiare şi din această cauză s-a decis că la prima etapă conectarea la agentul termic să fie efectuată doar dacă cel puţin jumătate din locatari solicită acest lucru.

Potrivit șefului Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea, din moment ce va exista o cerere masivă de conectare, se va recurge la cea de-a doua etapă, când urmează a fi conectate toate clădirile din capitală încălzite centralizat.

Amintim, că Societatea pe Acţiuni „Termoelectrica” a anunțat că a început de sâmbătă, 10 octombrie, livrarea agentului termic. Până în prezent au fost conectate la căldură centralizat 27 de obiective, printre care instituţii medicale, 4 agenţi economici, dar şi blocuri locative.

Totuși, potrivit unor surse de încredere,  deși comanda a fost dată pentru a livra agent termic, în câteva spitale din Capitală bateriile au rămas tot reci, iar pacienții au fost nevoiți să suporte frigul din încăperi, asta chiar dacă responsabilii  de la „Termoelectrica” au anunțat sâmbătă că au început să livreze căldură în aceste instituții.

Menționăm, că începerea sezonului de încălzire se anunţă din moment ce temperatura medie a aerului nu depăşeşte 8 grade Celsius timp de trei zile consecutiv.