Un minor din capitală a murit răpus de gripă

13:10, 14 februarie 2018 | Social | 994 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un minor din capitală a decedat ieri la Spitalul clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco” din cauza gripei. Prezenţa virusului a fost confirmată de laborator. Acesta este al doilea deces din anul curent în capitală, prima victimă a gripei fiind o femeie în vârstă de 42 de ani, comunică MOLDPRES.

Solicitat de Agenţie, șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, a menţionat că băiatul a fost adus alaltăieri în stare foarte gravă la spital, unde imediat i-au fost efectuate măsuri de reanimații cardio-respiratorie.

“Copilul s-a adresat tardiv la medic, starea lui fiind foarte gravă. În prezent cazul este investigat şi vom reveni cu detalii”, a spus Moldovanu.

Cadavrul minorului urmează să fie examinat de medicii legişti.

Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău, în ultima săptămână în municipiu au fost înregistrate 33 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 24 de cazuri la copii cu vârsta de până la 17 ani. În total, de la începutul anului în municipiu au fost înregistrate 70 de cazuri de gripă.

Medicii epidemiologi atenţionează populaţia să evite locurile aglomerate, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

Sursa: moldpres.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,