Ultima oră: Elevii ar putea să nu mai meargă la școală

09:55, 26 februarie 2021 | Social | 139 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Elevii ar putea să revină la studiile în regim online în următoarele zile. Motivul ar fi creșterea foarte mare a numărului de cazuri noi de COVID-19.

 Elevii din instituțiile de învățământ din țară ar putea să revină la studiile doar în regim online. Unii părinți au fost informați că deja de mâine copiii lor nu mai merg la școală.

Despre aceasta am aflat de la președintele Asociației „Părinți Solidari”, Iulia Nazaria, care ne-a spus că, din surse neoficiale dar foarte sigure, știe că de mâine se va trece treptat la studiile de la distanță. Ea spune că instituția în care învață copilul ei nu a transmis încă o astfel de informație.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Iulia Nazaria a întrebat părinții dacă au primit astfel de informații de la conducerea instituțiilor de învățământ.

Ca răspuns, cel puțin un părinte de la liceul „Gheorghe Asachi” din Capitală ne-a spus că a fost informat că, cel puțin clasa în care învață copilul său, de mâine nu va mai face orele în instituție. Acest părinte susține totodată că nu ar fi vorba doar de această clasă, însă nu cunoaște sigur dacă toată instituția recurge la procesul de învățământ în regim online. Profesorul din cadrul instituției Vlad Bilețchi a confirmat informația și a precizat că de mâine liceul trece la studiile în regim online, temei fiind situația epidemiologică din instituție.

Ordin cu privire la continuarea studiilor la liceul Gheorghe Asachi
Ordin cu privire la continuarea studiilor la liceul Gheorghe Asachi
Ordin cu privire la continuarea studiilor la liceul Gheorghe Asachi

Potrivit ordinului, de mâine și până pe 11 martie, elevii nu vor avea acces în instituție, dar vor continua studiile de la distanță.

Șeful Direcţiei Învăţământ General din cadrul Ministerului Educației, Valentin Crudu, a declarat pentru Sputnik Moldova că 11 instituții de învățământ au trecut la regimul de studii la distanță. Responsabilul de la MECC mai spune că se vor convoca în ședință membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și, ulterior, ministerul va reveni cu o informație oficială despre decizia CNESP.De luni, 1 martie, și clasele primare de la Liceul „Liviu Rebreanu”, sectorul Botanica al Capitalei, vor trece la învățământul online, au comunicat pentru Sputnik Moldova părinți odraslele cărora învață acolo.

Sursa: https://sputnik.md