UE va încheia zilele următoare un contract cu Pfizer/Biontech pentru achiziția de 1,8 miliarde de doze de vaccin, care vor fi administrate în perioada 2021-2023, ca rapeluri necesare creșterii imunității. VACCINARE PERPETUĂ?

10:34, 26 aprilie 2021 | Externe, Social | 157 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Comisia Europeană va semna în următoarele câteva zile un acord cu BionTech/Pfizer pentru livrarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin, pentru perioada 2021-2023, a declarat vineri șefa executivului UE, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

„Lucrăm cu Biontech/Pfizer la un nou contract”, a afirmat Ursula von der Leyen în cadrul unei conferințe de presă susținute după ce a vizitat fabrica Pfizer din Puurs, Belgia.

„Acesta va asigura 1,8 miliarde de doze pentru perioada 2021-2023. Vom finaliza acordul în următoarele zile. Va acoperi dozele pentru rapeluri, necesare creșterii imunității”, a adăugat ea.

Faptul că șefa Comisiei Europene recunoaște că vaccinarea Covid va continua până în 2023 și va fi nevoie de rapeluri pentru „creșterea imunității” vine să confirme afirmația recentă a directorului executiv al Pfizer, conform căreia va trebui ca vaccinații să facă și o a treia injecție și să fie chemați la „rapel” în fiecare an.

Ursula von der Leyen este și o susținătoare a pașapoartelor de vaccinare, care ar urma să condiționeze libertatea de circulație între statele Uniunii începând din 15 iunie 2021. Intenția Comisiei Europene de a crea un pașaport de vaccinare pentru europeni datează din 2018, când nu se întrevedea nici o pandemie la orizont.

Sursa: https://www.activenews.ro