UE lansează documentul UNIC, cu care se va și putea cumpăra/ vinde

13:56, 8 iunie 2021 | Externe, Social | 705 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Uniunea Europeană lansează aplicația care este și act de identitate și portofel. UE a prezentat proiectul pentru portofelul digital unic, pe care îl prezintă ca pe o aplicație ultrasecurizată. Cu el se va putea  identifica, plăti și călători în oricare din statele UE. Digitalizarea din România va fi accelerată datorită acestui document unic, iar umanitatea va fi tot mai aproape de semnul fiarei, pecetea cu care vor fi însemnați oamenii înainte și în vremea lui antihrist.

„O să începem să scăpăm de dosarul cu șină din 2024. Orice aplicație guvernamentală va trebui să fie cloud-readble, să poată fi instalată într-un cloud și să fie interoperabilă. E nevoie și de o schimbare de gândire. Unele servicii s-au digitalizat atunci când nu se mai putea altfel, când presiunea din afara cetățenilor sau din afara țării era atat de mare încât au luat decizia“, spune Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovației și Digitalizării.

Portofelul digital, destinat cetățenilor europeni, va permite conservarea într-o aplicație „ultrasecurizată” a documentelor de identitate și a modalităților de plată, pentru a facilita călătoriile în statele membre.

Acest document nu va fi obligatoriu, dar va permite celor care doresc să aibă un acces la un întreg ecosistem digital „ultrasecurizat și de o mare flexibilitate: permis de conducere, carte de identitate, modalități de plată, parole etc“, potrivit unui articol publicat de Financial Times.

Sursa: https://ortodoxinfo.ro