Top cele mai periculoase drumuri din Moldova

16:09, 26 octombrie 2015 | Social | 2012 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Călătoriile pe drumurile din țară devin tot mai periculoase din cauza lipsei indicatoarelor rutiere și a lucrărilor necalitative de reabilitare a drumurilor. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, 71 de tronsoane ale traseelor naționale și 11 tronsoane ale drumurilor locale sunt considerate periculoase, având un risc sporit de producere a accidentelor rutiere.

Potrivit INP,  top cinci, cele mai periculoase porțiuni de drumuri naționale sunt:

Orhei, km. 33-34;
Edineţ, km 78+200-79+200;
Comrat, km 115-116;
Anenii Noi, km 35-36;
Călăraşi, km 52+700-53+700

Pentru a diminua riscul producerii accidentelor rutiere, INP a sesizat Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, cu următoarele  solicitări:

-instalarea indicatoarelor de limitarea a vitezei de deplasare pe tronsoanele de drumuri respective și a indicatoarelor informative;
– iluminarea stradală a trecerilor de pietoni și construcția parapetului pietonal în locurile periculoase prin localități;
-divizarea fluxurilor de circulație a automobilelor cu parapet de siguranță median;
-semnalizarea și amenajarea corespunzătoare a locurilor de întoarcere a transportului.

Statisticele arată că numai în primele patru luni ale acestui an, pe traseele respective au fost înregistrate 58 de accidente rutiere. Totodată, inspectorii de patrulare au expediat 135 de sesizări în adresa întreprinderilor rutiere teritoriale cu solicitarea reabilitare a condițiilor de circulație a transportului pe segmentele de drumuri și străzi cu rată înaltă a accidentelor rutiere.

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,