Toate autobuzele din Chişinău sunt expirate, iar Capcelea încă nu vrea să demisioneze

10:47, 19 februarie 2018 | Social | 1018 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Şeful ÎM „parcul urban de autobuze”, Iacob Capcelea, a declarat luni după şedinţa serviciilor Primăriei că în Chişinău toate autobuzele care asigură transportul public de pasageri sunt cu termenul de exploatare expirat şi că fiecare dintre acestea au parcurs deja peste 1 milion şi jumătate de kilometri.

Capcelea a făcut această declaraţie după ce Silvia Radu i-a cerut să demisioneze după incidentul de săptămâna trecută, când podeaua unui autobuz s-a spart în timp ce autovehiculul transporta pasageri pe ruta 46.

„Autobuzul a ieşit dimineaţa în stare bună din parc. La a treia cursă, din cauza uzurii caroseriei şi a vârstei unităţii de transport, din cauza că are peste un milion de kilometri parcurşi, dar şi pentru că partea carosabilă este rea, s-a desprins aripa de la podea şi s-a format o gaură în caroserie. Şoferul a luat decizia să aducă călătorii în oraş, apoi s-a retras în parc şi staţionează în aşteptarea reparaţiei”, a spus Capcelea.

El a recunoscut în acest context că astăzi toate unităţile de transport din parcul de autobuze au termenul de exploatare expirat şi un grad de uzură foarte mare.

Totodată, fiind întrebat de jurnalişti dacă va demisiona, Iacob Capcelea a declarat că încă nu a luat o decizie.

El a acuzat autorităţile că nu oferă bani pentru reparaţia şi achiziţia de noi mijloace de transport, precum şi calitatea drumurilor.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,