Tîrgul locurilor de muncă în cadrul Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”

15:08, 29 ianuarie 2018 | Social | 4099 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În perioada 31 ianuarie-04 februarie 2018, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în comun cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a Municipiului Chișinău organizează Tîrgul locurilor de muncă în cadrul celei de-a XVII-a ediții a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”.

La actuala ediție a Tîrgului locurilor de muncă și-au anunțat disponibilitatea de a participa 30 agenţi economici din diverse domenii de activitate ale economiei naţionale cu circa 1000 locuri de muncă vacante pentru diferite categorii sociale: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane angajate, dar care doresc să-şi schimbe locul de muncă, candidaţi cu experienţă profesională, tineri specialişti sau cei care nu deţin o profesie/meserie.

Pe platoul Tîrgului vor fi amplasate posturile de auto-informare electronică, care vor oferi vizitatorilor posibilitatea să acceseze gratuit portalul locurilor de muncă www.angajat.md și platforma Tîrgului on-line al locurilor de muncă www.e-angajare.md.

Totodată, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au șansa să obțină informații despre serviciile prestate de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, despre cele peste 8800 locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, dintre care peste 3700 locuri vacante în mun. Chişinău.

Ca și la edițiile precedente, parteneri ai Tîrgului sînt: Cancelaria de Stat, care promovează informaţia cu privire la portalul guvernamental www.cariere.gov.md, cadrul legal privind încadrarea în serviciul public şi criteriile de bază pentru a candida la funcţia publică;Inspectoratul de Stat al Muncii, care oferă solicitanţilor consultanţă şi informaţii privind legislația muncii și relațiile de muncă;

6 instituţii de învățămînt, care vin cu informaţii despre posibilitățile de instruire profesională la diverse profesii/meserii solicitate pe piaţa forţei de muncă.

Important! Tot în perioada 31 ianuarie-04 februarie 2018, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va organiza și Tîrgul on-line al locurilor de muncă, ediția a XV-a, cu genericul „Locuri de muncă din industria prelucrătoare”. Tîrgul electronic va fi disponibil pe platforma  www.e-angajare.md, și va întruni peste 150 companii, astfel încît persoanele care caută un loc de muncă, vor avea posibilitatea de a alege jobul potrivit din cele peste 3000 locuri vacante disponibile și de a aplica direct CV-ul pentru acesta.

Invităm persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în perioada 31 ianuarie-04 februarie 2018, între orele 10:00-18:00, la Tîrgul locurilor de muncă organizat în incinta Centrului Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”, Pavilionul 3, mun. Chișinău, str. Ghioceilor, nr. 1, precum și să acceseze Tîrgul on-line al locurilor de muncă disponibil pe platforma www.e-angajare.md!

Sursa: noi.md