Santa's Husband Book

”Soțul lui Santa”, cartea pentru copii în care Moș Crăciun este de culoare și homosexual

02:16, 8 decembrie 2017 | Social | 2986 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Trebuie să fii total intoxicat de presa creștinofobă pentru ca să desconsideri atât de mult Crăciunul și să-i numești ”conspiraționiști de extremă dreaptă” pe simplii susținători ai tradițiilor de Crăciun pe care copiii le iubesc atât de mult.

Dar când vedem pe cine angajează Konbini… Pe un Hugo Clément, marele jurnalist al lui Yan Barthès, care a văzut convoiul prezidențial al lui Macron atacat la Burkina.


În timp ce în fiecare an Crăciunul se află în topul celor mai aprinse dezbateri politice din SUA, apariția unei asemenea cărți tulbură și mai mult apele în societate.
În Statele Unite, conspiraționiștii de extremă dreaptă consideră că stânga duce ”un război împotriva Crăciunului”, și anume prin banalizarea expresiei ”Happy Holidays” (”Sărbători fericite”, care nu este una specifică pentru creștini, ceea ce îi conferă un aspect incluziv) în detrimentul expresiei ”Merry Christmas” (”Crăciun fericit”).
Unul dintre adepții acestei teorii este chiar Donald Trump, care a abordat acest subiect în timpul campaniei sale electorale:

”Mergând prin magazine, nu vezi cuvântul ”Crăciun”, măcar o singură dată. Toate afișele anunță: ”Sărbători fericite”. Și atunci zic, ”Unde este Crăciunul?”, și îi spun soției mele să nu mai meargă la aceste magazine… Eu vreau să văd cuvântul ”Crăciun”.

În acest an, președintele american a decis, printre altele, să se debaraseze de expresia ”Season’s Greeting” (”Un bun sfârșit de an” – n. t.) pe care o folosea familia Obama în cărțile poștale trimise de la Casa Albă. În locul acesteia Trump a preferat să folosească expresia ”Merry Christmas and a Happy New Year” (”Crăciun fericit și La Mulți Ani” – n. t. ). Cine ar fi bănuit că sărbătorile pot fi un subiect cu caracter politic?
Cu câțiva ani în urmă, Megyn Kelly, o fostă vedetă de televiziune al canalului ultraconservator Fox, s-a pronunțat asupra acestui subiect, explicând în discursul său că era absolut imposibil să-ți imaginezi un Moș Crăciun negru (de culoare – n. t.):

”Pentru toți copiii care ne privesc de acasă: Moș Crăciun este alb, asta-i tot”.


În urma acestei polemici și a recrutării de Moși Crăciuni negri (de culoare) de către centrul comercial ”Mall of America”, Daniel Kibblesmith, unul dintre autorii emisiunii ”Late Show” (Show-ul ”Seara Târziu”) a lui Stephen Colbert, publicase pe contul său de Twitter o postare care a devenit virală.

”Eu și JenAshleyWright, am decis ca viitorul nostru copil să știe doar despre Moș Crăciunul Negru. Dacă va vedea unul alb, îi vom spune: Acesta este soțul lui”.

Copil citind Santa's Husband

Copil citind Santa’s Husband

Cartea ”Soțul lui Santa” este despre un Moș Crăciun căsătorit cu un bărbat negru. În ea descoperim viața dl. și dl. Crăciun, pregătirile de sărbătoare, jocuri de cuplu, vacanțe și dispute conjugale.

Traducere din limba franceză de A. S.
Sursa: egaliteetreconciliation.fr