Sondaj: Majoritatea moldovenilor sunt împotriva vaccinului anti-COVID-19

13:29, 22 februarie 2021 | Social | 168 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Pandemia a afectat puternic viața oamenilor, arată datele ultimului sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor. Chiar și așa, majoritatea moldovenilor sunt împotriva vaccinării.

Mai mult de jumătate dintre moldoveni nu acceptă să fie vaccinați împotriva coronavirusului. Cel puțin asta arată datele ultimului sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor. Astfel, 56,2% dintre moldoveni nu vor să fie vaccinați împotriva COVID-19. Doar 33% dintre cei chestionați au declarat că sunt gata să primească un vaccin împotriva infecției cu coronavirus. 10% dintre respondenți nu au putut răspunde la această întrebare.

În același timp, mai mult de 55% dintre cetățenii chestionați au spus că pandemia le-a afectat puternic sau foarte puternic viața. Peste 40% dintre respondenți cred că Guvernul ar trebui să fie preocupat în primul rând de redresarea economică și nu de pandemie. Alți 51,5%, dimpotrivă, consideră că guvernul ar trebui să-și canalizeze toate eforturile pentru a salva cetățenii de virusul ucigaș.

Aproape 42% dintre participanții la sondaj au răspuns că sistemul de îngrijire a sănătății face față crizei, iar 18% sunt de părere că nu poate face față și doar 10% consideră că medicii categoric nu pot face față pandemiei.

Sondajul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova în perioada 12-20 februarie. La acesta au participat 1191 de respondenți din 89 de localități ale țării. Marja de eroare este de +/- 3%.

Primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova până la sfârșitul lunii februarie. Este vorba despre 24 570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech și 264 000 de doze produse de Oxford/AstraZeneca.

 Sursa: https://sputnik.md