Șoferii vor scăpa de punctele de penalizare, dar vor plăti amenzi mai mari

13:26, 6 octombrie 2015 | Social | 1765 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Șoferii vor scăpa de punctele de penalizare dacă vor achita amenzile timp de 72 de ore după înștiințare. Totodată, ei nu vor mai beneficia de reducerea de 50 la sută din valoarea amenzii cum este în prezent.  Acestea sunt prevederile un nou proiect de amendamente al Codului Contravenţional propus de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Scopul acestor modificări, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, este majorarea veniturilor la bugetul de stat. Dacă Parlamentul va accepta aceste  modificări, șoferii vor trebui să achite amenzi mai mari pentru abaterile de la legislația rutieră.

Astfel, amenda pentru parcarea în locuri interzise va constitui  200 de lei, pentru necuplarea centurii de siguranță și discuțiile la telefonul mobil în timpul conducerii automobilului, șoferii vor achita cîte 300 de lei.

Iar pentru ignorarea culorii roșie a semaforului și depășirea limitei de viteză șoferii vor fi nevoiți să scoată din buzunar  500 de lei și respectiv între 400 şi 1.000 de lei.

Conducătorii automobilelor care vor fi prinși în stare de ebrietate la volan vor trebui să achite amenzi de câte  3.000 de lei.