Sindicatele: angajatorii se îmbogățesc prin exploatarea salariaţilor

12:12, 8 octombrie 2015 | Social | 1188 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Contracararea muncii „nedeclarate” şi a achitării salariilor „în plic”, unificarea sistemului de pensionare în Moldova şi neadmiterea majorării limitei de vârstă pentru pensionare, stabilirea unui salariu minim unic pe ţară, nu mai mic ca minimumul de existenţă, urmând să se majoreze cu 50-60 la sută din salariul mediu pe economie. Acestea sunt doar câteva dintre revendicările înaintate de sindicaliști, elaborate în cadrul întrunirii cu genericul: „Stop îmbogăţirii prin exploatarea salariaţilor”. Revendicările vor fi  înaintate și factorilor de decizie din Republica Moldova.

Alte revendicări ale Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova sunt: lichidarea restanţelor la plata salariilor, modificarea legislaţiei în domeniul salarizării, reducerea decalajului dintre salariile diferitor categorii de angajaţi, elaborarea unei strategii de creare a locurilor de muncă.

Sindicaliştii au menţionat că necesitatea revendicărilor a apărut pentru că se atestă îmbogăţirea necinstită a angajatorilor prin exploatarea salariaţilor. Din acest motiv, este nevoie de diminuarea poverii fiscale prin majorarea scutirilor personale la impozitul pe venit al persoanelor fizice până la nivelul minimului de existenţă şi de modificare a legislaţiei în domeniul asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,