Șeful Poliției a oferit detalii despre persoana cu rucsacul ce a explodat în centrul Chișinăului

12:59, 20 martie 2018 | Social | 10020 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, a susținut un briefing la scurt timp după ce a avut loc explozia de la intersecția străzilor Armenească și Alexei Mateevici din Capitală, soldată cu doi morți. Oficialul a oferit detalii despre tragedie.

Potrivit lui Pînzari, marți la ora 11.08 Poliția a fost alertată prin intermediul unui apel telefonic despre ceea ce s-a întâmplat.

„La fața locului s-a deplasat imediat un grup operativ, procurorul sectorului Centru și angajații serviciului „Bobteh” al IGP, care lucrează și la acest moment”, a spus Pînzari.

El a ținut să precizeze că a fost informat de colegi despre faptul că la această oră zona în care s-a produs deflagrația este în afara oricărui pericol.

Ce au stabilit oamenii legii

„Unul dintre bărbații decedați a intrat în magazin, a luat circa 10 pachete de țigări, a mers la tejghea, însă a refuzat să achite țigările și în acel moment din mână sau din rucsac a căzut un obiect care a explodat deja la ieșire”, a spus Pînzari.

El a mai subliniat că „puterea de distrugere a fost îndreptată spre stradă, unde în acel moment era un bărbat neidentificat. El a fost străpuns de elementele obiectului explozibil și a decedat la fața locului”.

Cine este cel cu rucsacul?

Persoana care avea asupra sa grenada, a mai informat Alexandru Pînzari, este un locuitor al Chișinăului, născut în 1968. A fost judecat anterior de mai multe.

Oficialul a promis că Poliția este deschisă și că va oferi presei toate detaliile necesare, însă a solicitat ca jurnaliștii să trateze corect subiectul.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,