Şefa depozitului de valori a unei filiale a BEM, condamnată la detenţie

14:46, 17 februarie 2016 | Social | 1126 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Procuratura raionului Dubăsari anunţă despre condamnarea la 7 ani închisoare şi privarea de dreptul de a activa în instituţiile financiare timp de 4 ani, a fostei şefe a depozitului de valori a filialei din s.Coşniţa, raionul Dubăsari a Băncii de Economii a Moldovei (BEM), recunoscută culpabilă de confecţionarea, deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false, escrocherii şi delapidarea averii străine, săvîrşite în proporţii deosebit de mari. Inculpata şi-a recunoscut vinovăţia, contribuind la descoperirea infracţiunii şi deconspirarea complicelor sale.

Amintim că, în vara anului trecut, Procuratura raionului Dubăsari a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a 9 foste angajate ale filialei din s. Coşniţa, raionul Dubăsari a BEM, în acţiunile cărora procurorii au reţinut comiterea mai multor ilegalităţi. În concret, s-a stabilit că, în intervalul anilor 2009 – 2011, şefa depozitului de valori, de comun cu şefa serviciului operaţiuni bancare, contabila – şefă şi 6 controlori – casieri, folosind situaţia de serviciu, au însuşit în mod ilicit 1,65 milioane lei din depozitul de valori al filialei dar şi din conturile deponenţilor BEM. De îndată ce Procuratura a fost sesizată de către organul de audit al BEM, pe acest caz a fost declanşată o cauză penală, învinuitelor fiindu-le imputate în total 94 de capete de acuzare.

În cadrul procesului penal inculpatele au restituit în bugetul băncii circa 650 mii lei.

În prezent, pe rolul Judecătoriei Dubăsari se află cauza penală de învinuire a celorlalte angajate ale BEM, care riscă închisoare de la 8 la 15 ani.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.