Revine dictatura sanitară în Europa: Atena intră în lockdown total timp de două săptămâni, Franța prelungește starea de urgență până în iunie

12:06, 10 februarie 2021 | Externe, Social | 147 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Măsurile extremiste luate de țări europene sub pretextul pandemiei se reîntorc, după o aparentă diminuare a restricțiilor. Atena intră de joi în lockdown total cel puțin până la sfârșitul lunii februarie, în timp ce Franța prelungește starea de urgență sanitară până pe 1 iunie. În capitala Greciei, școlile deschise abia de două săptămâni, după o închidere de două luni, se vor închide din nou, alături de biserici și de magazinele care nu sunt considerate – de autorități – esențiale. Rămân deschise, în schimb, supermarketurile, benzinăriile și farmaciile.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat marți instituirea unui lockdown deplin în capitala Atena pentru a combate o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni, titrează Știri pe Surse.

Noile restricții de la Atena, unde trăiește jumătate din populația țării, de 11 milioane de locuitori, includ închiderea magazinelor considerate neesențiale și a școlilor de la 11 februarie, până la sfârșitul lunii, a declarat Mitsotakis într-o adresare televizată către națiune.

„Din cauza noilor date (privind creșterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătății publice”, a afirmat premierul Mitsotakis.

„Începând de joi și până la 28 februarie magazinele și școlile se vor închide”, a subliniat el, menționând „creșterea numărului de spitalizări în Attica și apariția unor tulpini ale virusului care accelerează contaminarea”.

Televiziunea publică ERT a anunțat că școlile, bisericile și toate magazinele, cu excepția farmaciilor, supermarketurilor și benzinăriilor, se vor închide și ele.

Autoritățile elene au anunțat marți 1.526 de infectări cu noul coronavirus, mai mult decât dublul celor înregistrate cu o zi înainte, jumătate dintre ele fiind în zona mai mare a Atenei. Cu toate acestea, numărul de decese asociate COVID-19 în Grecia este de 6.017, de la începutul pandemiei.

În Franța, Adunarea Națională a aprobat marți, cu un raport de voturi de 278 la 193, prelungirea stării de urgență sanitară la nivel național până la 1 iunie, informează Știri pe Surse.

Starea de urgență sanitară permite impunerea de restricții, inclusiv privind libertatea de mișcare, sub pretextul pandemiei.

Republica Franceză a raportat până în prezent 3,4 milioane de cazuri de coronavirus și 79.572 de decese.

Sursa: https://www.activenews.ro