Provocare mizerabilă din partea guvernării? Circulația în centrul Chișinăului blocată și o încercare de a da vina pe șoferii care protestează contra scumpirii carburanților (video)

17:37, 6 iunie 2018 | Social | 3614 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Timp de peste o oră cea mai centrală porțiune a bulevardului Ștefan cel Mare din Chișinău a fost blocată de Poliție, pe străzile adiacente s-au format ambuteiaje infernale, iar presa pro-guvernamentală a prezentat totul astfel, de parcă protestatarii au provocat blocajul.

Potrivit organizatorilor protestului, jurnaliștii de la canelele de presă controlate de puterea politică au umblat prin troleibuze și au adunat declarații de la călătorii revoltați. În realitate, numărul de mașini care au fost parcate în Piața Marii Adunări Naționale în fața clădirii Guvernului era atât de mic încât nici măcar partea ne carosabilă nu a fost acoperită.

La un moment dat polițiștii au primit ordin să redirecționeze transportul, inclusiv troleibuzele, pe străzile adiacente. Asta s-a întâmplat între orele 15.00-17.00. Protestatarii au filmat imediat această diversiune a autorităților. Unii chiar i-au întrebat pe oamenii legii de ce fac acest lucru lipsit de sens, dar nu au primit un răspuns coerent.

Ceva mai târziu în fața protestatarilor a ieșit ministrul Economiei, Chiril Gaburici. Demnitarul promitea, în timp ce Poliția provoca blocaj în centrul orașului, desfășurând operațiunea de discreditare a protestatarilor, că vor fi făcute calcule și că se va face totul pentru a exclude scumpirile nerezonabile la benzină și motorină.

Ulterior circulația a fost deblocată. Protestatarii au plecat, dar au promis să revină și să protesteze atâta timp cât conducerea țării nu este dispusă să reducă prețurile la carburanți.