Primăria Chișinău va cheltui în acest an sute de milioane de lei, iată în ce scopuri

13:20, 27 martie 2018 | Social | 883 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Administrația Capitalei și-a făcut planul de cheltuieli pentru întreținerea drumurilor, curților, iluminatului stradal din municipiu în anul 2018.

Administrația Capitalei ne anunță printr-un comunicat despre faptul că Direcția transport public și căi de comunicație a prezentat un program de întreținere a infrastructurii rutiere în municipiul Chișinău pentru anul 2018.

Din Programul pentru reparația și întreținerea infrastructurii rutiere pe anul 2018  unde sunt prevăzuți 380 de milioane de lei, pentru întreținerea și reparației străzilor, curților de bloc, iluminatului stradal au fost alocate 70 de milioane de lei.

Pentru construcția și reparația capitală a străzilor sunt prevăzuți 107 milioane de lei.

Potrivit comunicatului citat, planul autorităților Capitalei prevede intervenția serviciilor municipale pe 4 direcții prioritare. Acestea sunt întreținerea străzilor, construcția și reparația străzilor, gospodăria comunală, iluminat public.

În 2018 ar urma să fie reparate curțile din fața a 550 de blocuri.

La capitolul investiții capitale sunt vizate străzile Ion Creangă, care va fi reabilitată integral și construcția sensului giratoriu de la intersecția străzilor Studenților și Calea Orheiului din sectorul Râșcani vor fi alocați peste 107 milioane de lei.

De asemenea, pentru anul curent sunt planificate începerea lucrărilor de reabilitare a utilităților din cadrul celei de-a II-a etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei, finanțate de BERD, BEI și FSEV al BERD – str. 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun.

Prioritar pentru Direcția transport public și căi de comunicație, pentru anul 2018 sunt investițiile în modernizarea sistemului de iluminat pe str. Kiev, bd. Dacia, Viaduct, str. Ciuflea, str. Alba Iulia, Calea Ieşilor, bd. Moscovei, bd. Mircea cel Bătrân, Piața Marii Adunări Naționale, str. Bulgară, Calea Moşilor, Budeşti, 2, inclusiv a iluminatului decorativ și a iluminării trecerilor pietonale.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,