Prețurile cresc ca pe drojdii: scumpirea curentului electric, soldată cu creșterea prețului la apa potabilă

10:58, 9 noiembrie 2015 | Social | 1273 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ca urmare a majorării tarifelor la energia electrică și prețul pentru apa potabilă urmează să crească, asta pentru că cheltuielile companiei  ” Apă-Canal Chişinău” vor fi mai mari.  Declarația  a fost făcută la ședința serviciilor săptămânale a Capitalei, de către  directorul tehnic al ” Apă-Canal „,  Vitalie Midari. Astfel, Agenția Naţională pentru Reglementări în Energetică urmează să decidă asupra scumpirii serviciilor de furnizare a apei potabile şi de canalizare din Capitală.

,,Electricitatea reprezintă 20 la sută din cota de formare a tarifului la apă, iar recenta scumpire a preţului energiei electrice semnifică o creştere a cheltuielilor anuale de 14 milioane de lei pentru furnizor. Tarifele nu au mai fost ajustate din 2009, iar de atunci s-au înregistrat inflaţie, creşterea tarifului la electricitate”, a spus directorul tehnic al „Apă-Canal”, Vitalie Midari.

Totodată, Midari a spus că majorarea tarifului la apă este prevăzută şi în acordurile de împrumut pe care întreprinderea le are semnate cu BERD şi BEI, care au acordat bani pentru renovarea infrastructurii.

„Apă-Canal” Chişinău deja a notificat ANRE privind majorarea tarifului. Actualmente preţul unui metru cubi de apă în apeductul din Chişinău este de 9,19 lei.    

Directorul tehnic al „Apă-Canal”, Vitalie Midari nu a menționat însă cu cât ar putea să crească prețul la apa potabilă pentru locuitorii Capitalei.

Amintim că, astăzi, au intrat în vigoare și tarifele majorate pentru energia electrică. Totodată și prețul pentru gazele naturale este în prag de a  fi majorat.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,