Președintele țării, Igor Dodon a avut o întrevedere cu președintele Organizaţiei Internaționale pentru Familie, Brian Brown

08:59, 23 ianuarie 2018 | Social | 1195 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În cursul dialogului, părțile au discutat despre situația la nivel regional și internațional, precum și din Republica Moldova.

În mod special, interlocutorii au vorbit despre organizarea și desfășurarea la Chișinău a Congresului Mondial al Familiilor, planificat pentru septembrie, 2018. Șeful statului a subliniat că urmează să fie un eveniment de amploare care să scoată în evidență valorile tradiționale, familia ca pilon de bază al societății, problemele cu care se confruntă familia contemporană, în dependență de state, și, nemijlocit, în Republica Moldova, precum și soluțiile care trebuie elaborate în acest sens.

Consider că alături de alte sectoare importante, cum ar fi, educația, sănătatea, protecția socială, soluțiile pentru păstrarea valorilor tradiționale, pentru fortificarea familiei, depășirea crizei demografice, trebuie să devină o prioritate națională și la nivel de stat pentru Republica Moldova. În acest context, amintesc că prin decizia șefilor de state CSI – anul 2018 a fost declarat Anul Familiei”, a menționat Președintele țării.

Menționăm că, Congresul Mondial al Familiilor este cea mai reprezentativă reuniune internaţională a apărătorilor familiei tradiționale şi a dreptului la viaţă la care participă reprezentanți din 85 de ţări ale lumii. Congresul Mondial al Familiilor întruneşte sute de organizaţii, zeci de mii de activişti şi milioane de adepţi de pe toate continentele. În anul 2015, Congresul Mondial al Familiilor şi-a ţinut lucrările la Salt-Lake City (SUA), în 2016 – la Tbilisi, în anul 2017 – la Budapesta, iar în anul 2018 urmează să se desfăşoare la Chişinău.

La eveniment vor participa circa 2000 de persoane, printre care 400 de experți, persoane politice, formatori de opinie, atît la nivel național cît și internațional, din peste 50 de state. Totodată la invitația președintelui Igor Dodon, și-a arătat disponibilitatea să participe la Congres, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Chiril, și un înalt reprezentant al Vaticanului.

Sursa: president.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,