Președintele Poloniei se opune prin veto LEGII GENDER, după proteste din partea populaţiei

19:13, 9 octombrie 2015 | Social | 1492 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

După proteste din partea populației, președintele conservator al Poloniei, Andrzej Duda, și-a anunțat veto-ul împotriva controversatei legi a „conformității de gen”.

Aceasta ar fi urmat să instituționalizeze disocierea sexului legal al unei persoane de realitatea biologică, transformând de fapt genul într-o problemă de alegere și auto-definire.

Astfel, prin atitudinea curajoasă a președintelui, Polonia evită să cadă în capcana lobby-ului homosexual internațional care presează, cu destul succes în țările occidentale, pentru ridicarea la rang de lege a unei teorii aberante și anti-științifice, care contrazice flagrant ordinea naturală a firii, potrivitculturavietii.ro.

Legea fusese aprobată de parlamentul polonez (Sejm) dominat de coaliția liberalo-stângistă, cu 252 voturi pentru la 158 contra și 11 abțineri. Sejm-ul poate teoretic anula veto-ul cu o majoritate de 3/5. Acest lucru este însă practic imposibil, mai ales că sunt ultimele zile ale parlamentului actual, iar pentru legislativele din 25 octombrie partidul președintelui Duda, Lege și Justiție (Prawo i Sprawiedliwość), este cotat ca favorit clar. Cu alte cuvinte, cel puțin pentru următorii ani, lobby-ul secularist își ia o vacanță.

Sursa: activenews

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,