Peste o mie de pietoni au fost amendați

14:29, 9 februarie 2016 | Social | 1634 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În contextul în care fiecare al treilea accident rutier este cu implicarea pietonilor, Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat în perioada 1 – 7 februarie, operațiunea „Pietonul”, pentru a disciplina participanții la trafic și a preveni accidentele rutiere cu implicarea pietonilor.

Astfel, inspectorii de patrulare au sancționat 1167 de șoferi, dar și 148 de pietoni care au încălcat Regulamentul Circulației Rutiere (RCR) și, și-au pus propria viață, dar și a altora în pericol.

Pietonii care au fost surprinși de inspectorii de patrulare traversând strada în locuri interzise sau încălcând regulile de circulaţie care pot genera o situaţie de accident rutier, au fost sancționați cu amendă de până la 400 de lei.

În acest context, INP a propus înăsprirea sancțiunii pentru încălcarea RCR. Astfel, dacă modificările vor fi aprobate, șoferii care nu vor acorda prioritate legală pietonilor, ar urma să fie sancționați cu o amendă de până la 1 000 de lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare față de 200 de lei și 2 puncte de penalizare în prezent.