Peste 90% dintre români cred în Dumnezeu. Barometrul vieții religioase va fi lansat azi. Este prima cercetare sociologică amplă de acest fel din România, realizată de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS

09:58, 16 decembrie 2020 | Religie, Social | 227 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Barometrul vieții religioase din România este prima cercetare sociologică amplă de acest gen din țară. Studiul a fost realizat în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte.

Conform studiului, peste 90% dintre respondenți declară că cred în Dumnezeu, indiferent de apartenența lor la un cult. Doar 4% spun că nu cred în Dumnezeu, în timp ce alții spun că nu se poate răspunde așa ușor la această întrebare. În ceea ce privește prezentarea Bisericii/ cultelor în mass-media, 46,5% dintre respondenți spun că aceasta este prezentată negativ în presă, în timp ce 34,9% susțin că prezentarea este una pozitivă.

Patriarhul Daniel transmite în Patorala de Crăciun că întreaga omenire traveresează o perioadă grea din cauza pandemiei, iar poporul român este îndoliat și întristat. Patriarhul Daniel transmite în Pastorala de Crăciun că în aceste momente dificile este mare nevoie de rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească.

”Anul 2020 a fost în Patriarhia Română «Anul omagial al pastorației părinților și copiilor»  și «Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români», având ca scop cultivarea vieții creștine în familie și promovarea educației creștine în societatea contemporană, precum și promovarea filantropiei creștine astăzi, ca lucrare esențială în activitatea Bisericii.

Familia, binecuvântată de Dumnezeu spre a cultiva iubirea reciprocă și a da naștere copiilor, este izvor de viață sfântă pentru fiecare popor și pentru întreaga umanitate”, afirmă Patriarhul Daniel, în Pastorala publicată de basilica.ro.