Percheziții de amploare la Ministerul Agriculturii de la Chișinău

13:44, 20 noiembrie 2015 | Social | 2179 vizualizări | Un comentariu Autor:

Colaboratorii Procuraturii Generale, ai Procuraturii Anticorupţie şi ai Centrului Naţional Anticorupţie verifică la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare documentele Grupului de lucru pentru elaborarea regulamentului cu privire la modul de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anii 2011-2014.

În cadrul perchezițiilor sunt verificate procesele-verbale, propuneri, decizii elaborate atât de reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură, cât și de fermierii participanți în cadrul grupului de lucru.
Anterior, președintele UniAgroProtect el a declarat că la AIPA lucrează Marin Mortean, care ar fi fost concediat de la Centrul Naţional Anticorupţie pentru acte de corupţie. În cadrul unei conferinţe de presă, Marin Mortean a prezentat carnetul său de muncă afirmând că nu a lucrat la CNA.
Amintim că pornit 34 de cauze penale pentru acordarea frauduloasă a subvențiilor în agricultură. Obiectul cauzelor penale vizează falsificarea şi prezentarea la Agenţia de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură a documentelor privind implementarea investiţiei, solicitarea subvenţiei pentru procurarea tehnicii noi, iar de fapt, aceasta fiind anterior utilizată; prezentarea datelor denaturate privind investiţia efectuată; eliberarea de către autorităţi contrar procedurii a documentelor ce confirmă faptul efectuării investiţiei; ridicarea artificială a costului investiţiei, în scopul majorării valorii subvenţiei solicitate de la AIPA.

Mandatul a fost eliberat de către Procuratura Generală.