Pelerinajul la Mecca, numai pentru cei vaccinați împotriva Covid-19

17:39, 2 martie 2021 | Externe, Social | 150 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Arabia Saudită le va cere musulmanilor care doresc să participe la pelerinajul din locurile sfinte de la Mecca şi Medina să fie vaccinaţi anti-Covid-19 înainte de sosirea în această ţară.

Anul trecut, regatul saudit a permis numai un pelerinaj foarte limitat, ca măsură de siguranță. Pelerinajul de la Mecca va începe în luna iulie.

Ministrul saudit al sănătăţii, Tawfiq al-Rabia, a declarat că inclusiv cei însărcinaţi cu organizarea şi lucrătorii care se ocupă de instalaţiile religioase şi sanitare din oraşele sfinte vor trebui să fie vaccinaţi înainte de începerea „Haji”, pelerinajul anual  ce se va desfăşura în luna iulie.

Un pelerinaj obligatoriu pentru fiecare musulman

Cel puțin o data în viață, fiecare musulman care este apt fizic şi care dispune de mijloace financiare este obligat să participe la acest traditional pelerinaj.

Dincolo de pelerinajul anual de la Mecca, milioane de musulmani din întreaga lume obişnuiesc să viziteze Arabia Saudită pe parcursul întregului an pentru Umrah, scrie Agerpres.

Acesta este un pelerinaj mai mic la Marea Moschee de la Mecca şi la moscheea Profetului Mahomed la Medina.

Pandemia Covid-19 a obligat autoritățile saudite să închidă, anul trecut, ambele lăcaşuri de cult timp de şapte luni. Ele au fost redeschise în luna octombrie, cu o afluenţă limitată la 30% din capacitate.

Pelerinajul de la Mecca s-a desfăşurat la sfârşitul lunii iulie 2020 cu un număr de numai aproximativ o mie de fideli, cetăţeni saudiţi sau rezidenţi în regat.

Sursa: https://www.national.ro